2019-04-13 22:34:39
Φωτογραφία για Folli Follie: Πλαστά εμβάσματα εκατομμυρίων στο όνομα «Πουτσίδης»...
Νέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Folli Follie έρχονται στο φως, αποκαλύπτοντας αποστολές πλαστών εμβασμάτων ύψους εκατομμυρίων ευρώ από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς, για την εικονική διόγκωση του τζίρου.   

 Σύμφωνα με τμήμα της δικογραφίας που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η φερόμενη επιχειρηματική απάτη συνοδεύτηκε και διογκώθηκε με τη συστηματική αποστολή πλαστών εμβασμάτων, για τα οποία τα στελέχη της εταιρείας διάλεγαν στην τύχη ψεύτικα ονόματα όπως το «Γιώργος Πουτσίδης».   

Με την ανακύκλωση πλασματικού χρήματος, οι ύποπτοι φέρονται να διόγκωναν τους τζίρους της εταιρείας, εμφανίζοντας ταμειακά αποθέματα 255,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν μόλις 500 ευρώ.    

Ενδεικτικοί είναι και οι διάλογοι που αποκαλύπτει το ρεπορτάζ για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Merry-go-round" (σ.σ «γύρω-γύρω όλοι») με στόχο την πλασματική διόγκωση του τζίρου. 


 -Τι όνομα να βάλω στο έμβασμα; 

-Βάλε «Γιώργος Πουτσίδης»   

Σε συνδυασμό με το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι ευθύνες φαίνεται να πέφτουν βαριές τόσο στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο όσο και για στον γιο του, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, με δεκάδες ακόμα εμπλεκόμενα στελέχη της εταιρείας να θεωρούνται ύποπτοι απάτης πολλών εκατομμυρίων ευρώ.    

Οι εμπλεκόμενοι, φέρονται να πούλησαν μετοχές ακόμα και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, κερδίζοντας περίπου 9,7 εκατομμύρια ευρώ.    

Τραπεζικοί λογαριασμοί εμφανίζονταν να έχουν 255 εκατομμύρια ευρώ, με πλαστογραφημένα statements, ενώ στην πραγματικότητα το υπόλοιπο ήταν μόλις 500 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ...
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ