2019-04-14 16:02:31
Φωτογραφία για Με επιτυχία ολοκληρώθηκε 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου (pics)
Με αντίπαλο τα 5 μποφόρ που φυσούσαν στο νησί, το πρωί, οι αθλητές που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Ρόδου, πήραν εκκίνηση στις 07.30 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας

Με τη συμμετοχή 4.000 περίπου αθλητών, σε όλα τα αθλήματα– μαραθώνιος, ημιμαραθώνιος, 10 χλμ., 5 χλμ., παιδικό 1 χλμ.- ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, βρίσκεται σε εξέλιξη, στην ηλιόλουστη πόλη της νήσου της Δωδεκανήσου.

Κι αν το φετινό ρεκόρ των συμμετοχών των αθλητών, από 47 συνολικά χώρες κατερρίφθη, έναντι των περσινών, που ήταν από 39 χώρες, η συμμετοχή του σπουδαίου Κενυάτη δρομέα Μπέρναρντ Τσιρτσίρ, δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ σε τερματισμό.

Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε σε χρόνο 2 ώρες, 29 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα, ενώ το ρεκόρ του τερματισμού στον Μαραθώνιο Ρόδου είναι οι 2 ώρες και 20 λεπτά.

«Ο μαραθώνιος Ρόδου διασχίζει μια πολύ όμορφη διαδρομή, βλέπεις την πόλη, τη θάλασσα» ανέφερε ο 26ος χρόνος Κενυάτης δρομέας στο ethnos.gr στον τερματισμό του, τον οποίο υποδέχτηκε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέττα Παπαβασιλείου, δίνοντας του τα συγχαρητήρια για την πρωτιά του.


Σ’ ότι αφορά την κατηγορία των γυναικών στον Μαραθώνιο Ρόδου, πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με χρόνο 2 ώρες, 57 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Η διοργάνωση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον αέρα να έχει να κοπάσει, με αθλητές που έχουν τερματίσει και έχουν παραλάβει τα μετάλλια τους, άλλοι να συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι τον τερματισμό, και κάποιοι άλλοι να ξεκινούν τώρα για τα 5 χλμ. και στη συνέχεια για το παιδικό.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.
ethnos
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ