2019-04-14 21:42:33
Φωτογραφία για «Άνοιξε» 13 αυτοκίνητα σε λιγότερο από δύο 24ωρα στην Καλαμάτα
Το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο παραβίαζε στην Καλαμάτα ένας 44χρονος, αφαιρώντας ότι έβρισκε και κυρίως προκαλώντας φθορές κατά τη διάρρηξη.

Μόνο στα πλαίσια του Αυτοφώρου που συνελήφθη, είχε διαπράξει 13 κλοπές και απόπειρες σε οχήματα.

Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

 

Έρευνα

 Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρων κλοπών και σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς τον τελευταίο καιρό είχαν συμβεί αρκετά περιστατικά με διάρρηξη οχημάτων στην Καλαμάτα.

Στα πλαίσια της έρευνά της, προέκυψε ότι ο 44χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 12 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Απριλίου, στην Καλαμάτα, διέπραξε συνολικά 3 κλοπές σε οχήματα, από τα οποία αφαίρεσε εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα - έγγραφα, καθώς και 12 απόπειρες κλοπών σε οχήματα.


 

Διαρρήξεις

 Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο 44χρονος είχε μπει σε πυλωτές πολυκατοικιών στην οδό Σωκράτους και προσπαθούσε να διαρρήξει αυτοκίνητα. Έγινε όμως αντιληπτός και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν τον 44χρονο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρήκαν γάντια και το ποσό των 15 ευρώ.

Αποδείχτηκε ότι από την Τρίτη έως την Παρασκευή είχε αποπειραθεί να διαρρήξει 4 αυτοκίνητα στην οδό Σωκράτους, με τα δύο από αυτά να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Άλλα 4 οχήματα στην οδό Βασ. Αμαλίας, ένα στην οδό Αλεξάκη, ένα στην οδό Νίκης, ένα σε πάροδο της οδού Καλλιπατείρας και ένα στην οδό Βενετσάνου Κετσέα. Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα είχε διαρρήξει και ένα αυτοκίνητο στην οδό Παπατσώνη, από το  οποίο αφαίρεσε ένα τσαντάκι με εργαλεία.

Όλες οι παραπάνω κλοπές ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου και ο 44χρονος παραβίαζε τις κλειδαριές στην πόρτα του οδηγού.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε πραγματοποιήσει άλλη μια διάρρηξη φορτηγού στις 13 Μαρτίου στην οδό Σοφοκλέους, απ’ όπου είχε αφαιρέσει φάκελο με έγγραφα, βιβλιάρια υγείας και τραπέζης και έγγραφα του οχήματος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου διέρρηξε αυτοκίνητο στην οδό Ξενοφώντος, αλλά δεν αφαίρεσε τίποτα. Τέλος, στις 9 Απριλίου, διέρρηξε αυτοκίνητο στην οδό Βύρωνος και αφαίρεσε εργαλεία, αξίας 700 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 
Πηγή:
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ