2019-04-14 23:10:26
Φωτογραφία για Στάχτη στα μάτια...
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε «διπλό ταμπλό» οργανώνει και παίζει τις τελευταίες ημέρες το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να «απαντήσει» τόσο στις πρωτοβουλίες του κυβερνητικού κόμματος με την «Προοδευτική Συμμαχία» όσο και στις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση Novartis, καθώς θεωρεί ότι στοχοποιείται πρώτο μετά το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε αυτό το πλαίσιο το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται προς τις κάλπες με πρώτο πραγματικό κρας τεστ που θα δείξει αν το κόμμα του πάλαι ποτέ πράσινου ήλιου μπορεί να αντέξει τις πιέσεις της μάχης των ευρωεκλογών, αν και παραδοσιακά οι κάλπες για την Ευρωβουλή θεωρούνται πιο… χαλαρές. Ενώ, όπως έδειξε και στην εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία», ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να συνεχίσει και να εντείνει την επίθεση φιλίας στον κεντροαριστερό χώρο, με το Κίνημα Αλλαγής να πιστεύει ότι «στοχοποιείται» από τον πρωθυπουργό.


«Στάχτη στα μάτια»

Όσον αφορά στην πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ένταξης γνωστών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην «Προοδευτική Συμμαχία», το Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνει να ανησυχεί καθώς εκτιμά ότι τα στελέχη αυτά – στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για φθαρμένα ή εν πάση περιπτώσει χωρίς πολιτικό όγκο πρόσωπα – δεν θα έχουν τελικά σημαντική επίδραση στο εκλογικό σώμα και συνακόλουθα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την Προοδευτική Παράταξη, υποστηρίζοντας πως ο Τσίπρας επιστρατεύει τώρα γυρολόγους, θεσιθήρες, αζήτητα των κομμάτων, ακροδεξιούς και δεξιούς. «Ενώπιον της κρίσης των πολιτών, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας. Να ρίξει στάχτη στα μάτια» ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

«Σκευωρία» η Novartis

Ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής οδεύει προς τις πρώτες κάλπες με ένα από τα κορυφαία στελέχη του, τον Ανδρέα Λοβέρδο, να βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης Novartis. «Επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων» ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».

«Πρώτος εγώ θα ζητήσω την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας» τόνισε ο Ανδρέας Λοβερδος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για «αθλιότητα» και σημείωσε πως «θα δώσουν λόγο για όλα αυτά! Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω!».

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως και η Ν.Δ., επιχειρεί να αξιοποιήσει τόσο την υπόθεση Novartis όσο και τη γενικότερη σκανδαλολογία προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, αντιστρέφοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί καταπολέμησης της διαφθοράς. Από την Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της από μια κυβέρνηση η οποία γνωρίζει, όπως χαρακτηριστικά λένε, ότι βρίσκεται κοντά στο τέλος της και, μη έχοντας άλλον τρόπο, ρίχνει λάσπη σε προεκλογική περίοδο.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν χαρακτηριστικά πως η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα «να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων, απέτυχε οικτρά και μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis». Αναφέροντας, παράλληλα, πως αποτελεί μια ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη ο μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση είναι να φτάσει έτσι μέχρι τις εκλογές. «Γι’ αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής» σημείωναν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη...
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ