2019-04-15 16:06:46
Φωτογραφία για O μάρτυρας που καίει Λοβέρδο και Άδωνη...
Ηξερε από το 2011 τι ζημιά προκάλεσε στα δημόσια ταμεία, όμως αυτός ποιούσε την νήσσαν. Ακρως ενδεικτική και αποκαλυπτική για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου είναι η κατάθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς του Κωνσταντίνου Ράνου, πρώην μέλους της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας από το 2011 έως και το 2014. Εργα και ημέρες που κόστισαν περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ! 

Το 2011, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, σημειώθηκε, σύμφωνα με τον Κων. Ράνο, αύξηση της ετήσιας δαπάνης για τα φάρμακα κατά περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τρομακτικοί αριθμοί, τους οποίους ο Λοβέρδος όχι απλώς γνώριζε, αλλά σύμφωνα με τον μάρτυρα προέκυψαν λόγω των πράξεών του ως υπουργού.

Ο Κων. Ράνος –ο οποίος να σημειωθεί πως δεν είναι προστατευόμενος μάρτυρας ούτε κατηγορούμενος– κατέθεσε ότι με αφορμή το δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε στις 4 Αυγούστου 2011 εγχείρισε «αντίγραφο ενημερωτικού σημειώματος στον σύμβουλο του τότε υπουργού Υγείας Οθωνα Χαραλαμπάκη προκειμένου να το δώσει στον υπουργό» στο οποίο επεξηγούσε πώς το δελτίο τιμών που εκδόθηκε επί υπουργίας Λοβέρδου επέδρασε στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη.


Δεν γνωρίζουμε αν το ενημερωτικό σημείωμα λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τον πρώην υπουργό. Αναγράφεται συγκεκριμένα σε αυτό: «Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ (κατά κεφαλήν), το δελτίο της 4/8/2011, έναν μόλις μήνα μετά τη δημοσίευση του προηγούμενου δελτίου αυξάνει την ετήσια δαπάνη για τα φάρμακα κατά 527,7 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού βαραίνει τα ασφαλιστικά ταμεία»...

Διαβάστε αναλυτικά στο documentonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ