2019-04-15 19:04:58
Φωτογραφία για Τι δουλειά είχε ο Κυριάκος...
...με Σαββόπουλο, Πορτοκάλογλου και Δεληβοριά στο κέντρο της Αθήνας; Εκπρόσωποι όλων των σωματείων των Ελλήνων δημιουργών ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Ν.Δ...

την στήριξή του στο νέο φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν.

Με καλλιτεχνική συντροφιά εθεάθη το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο της Αθήνας.

Όχι, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ετοιμάζει κάποια προεκλογική εκδήλωση αλλά συναντήθηκε στο εστιατόριο «Cherchez La Femme», με εκπροσώπους των σωματείων των Ελλήνων δημιουργών προκειμένου να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που τους αφορούν και ειδικότερα σχετικά με το μέλλον της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ).

Με επικεφαλής τον Διονύση Σαββόπουλο, η ομάδα των δημιουργών, στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Στάθης Δρογώσης, ο Φοίβος Τασσόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου εξήγησαν στον αρχηγό της Ν.Δ πόσο σημαντικό είναι στηριχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται μέσω της ΕΥΕΔ να συσταθεί ένας νέος φορέας διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων ο οποίος θα εποπτεύεται από τους ίδιους και όχι από ιδιώτες επιχειρηματίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολύ καλά ενημερωμένος, από την Τομεάρχη Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία συμμετείχε στη συνάντηση, για τα θέματα που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εγχώριας μουσικής αγοράς όσο και για την εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα.

Υπογράμμισε δε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλοι οι δημιουργοί υποστηρίζουν την ίδια πρόταση και δεν είναι πλέον διχασμένοι. Αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα του είπε η ομάδα των καλλιτεχνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να κάνει αύριο μία δήλωση στήριξης στην ΕΥΕΔ βασικός στόχος της οποίας είναι να παραδώσει, στο άμεσο μέλλον, την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων στους ίδιους τους δημιουργούς.

Τις προηγούμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των σωματείων των δημιουργών συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά αλλά και με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Και από τις δύο πλευρές έλαβαν θετικά μηνύματα σχετικά με την στήριξη της προσπάθειας για την δημιουργία ενός νέου, διάφανου και αποτελεσματικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ