2019-04-16 00:12:48
Φωτογραφία για Αποκρουστική επίθεση κατά εισαγγελικών λειτουργών...
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, απαντά στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Θ. Παπαθεοδώρου, που δηλώνει, πως, συνεργοί στην σκευωρία Novartis είναι δικαστές.

Βαριά κουβέντα και ύβρι προς την Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε τα περί "δικαστών συνεργών στην σκευωρία", ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στήριξε την βαριά αυτή κουβέντα (στην εκπομπή της ΕΡΤ, "Επόμενη Μέρα", με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο) σε δυο κρίσιμα κατά την γνώμη του στοιχεία. Πρώτον, οτι η προηγούμενη εισαγγελέας Διαφθοράς (Ελένη Ράικου) έκανε καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο της από το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Και δεύτερον, πως...

ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες -που στην συνέχεια έγινε κατηγορούμενος- δήλωσε οτι τον πίεσαν να πει συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών. 

Για όλα αυτά, κατά τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, οι εισαγγελικοί λειτουργοί είναι συνεργοί στην σκευωρία. 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε αποκρουστική την επίθεση αυτή του κ. Παπαθεοδώρου κατά των εισαγγελικών λειτουργών. Και του θύμισε, πως, οι καταγγελίες της κυρίας Ράικου εξετάστηκαν και δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και για κάποια πειθαρχικά ζητήματα -που προφανώς, αφορούν την συγκεκριμένη εισαγγελέα. 

Οσον αφορά δε τον μάρτυρα στον οποίο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καλογήρου ανέφερε, πως, η στάση του άλλαξε από την στιγμή που έγινε κατηγορούμενος και για την περίπτωση του πάρθηκαν μέτρα, μέχρι και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. 

Υβρις 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ. Παπαθεοδώρου περί εισαγγελέων συνεργών στην σκευωρία Novartis, "βαριά κουβέντα" και ύβρι προς την Δικαιοσύνη. 

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, η κυρία Τουλουπάκη, πρόσθεσε, δεν κάνει την έρευνα μόνη της. Εχει 7 εισαγγελείς μαζί της. Κι αν είχε διαπιστωθεί οτιδήποτε επιλήψιμο στην έρευνα την οποία κάνει, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δεν θα ανανέωνε την θητεία της για 2 χρόνια. 

Πρόκειται για 11 ανώτατους δικαστές, που για 2 ώρες εξέταζαν την κυρία Τουλουπάκη και της έκαναν διεξοδικές ερωτήσεις, για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση Novartis. Το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία πολλών εκατομμυρίων από τη υπόθεση αυτή, πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης. 

O Θ. Παπαθεοδώρου, μετά απ' όλα αυτά,  βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Δεν είχε επιχειρήματα για να στηρίξει τα "περί συνεργών εισαγγελέων στην σκευωρία" και για να ξεφύγει, κατέφυγε στον "Ρασπούτιν" (Παπαγγελόπουλο), που η Ελένη Ράικου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, είχε χαρακτηρίσει ως τον άνθρωπο της κυβέρνησης, που παρεμβαίνει στο έργο των εισαγγελέων.

Οι καταγγελίες, όμως, της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς είχαν εξεταστεί και πήγαν στο αρχείο, όπως ήδη είχε αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Αλλά, εκείνο που δεν έχει μπει στο αρχείο -και δεν το είπε κανείς- είναι, πως, το όνομα του γιατρού, συζύγου της πρώην εισαγγελεώς Διαφθοράς, έχει αναμηχθεί στο σκάνδαλο Novartis. Και σ' αυτό, σίγουρα, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον... Ρασπούτιν...
NoNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ