2019-04-16 12:29:27
Φωτογραφία για Ο ΣΚΑΪ, η απεργία και ο... λαγός
Δημήτρης Κανελλόπουλος

Αν είναι να διαλέξεις ανάμεσα στη φύση σου και στην πολιτική γραμμή που... πρέπει να ακολουθήσεις, υπερισχύει σαφώς η πρώτη. Δεν μπορείς να πράξεις αλλιώς, είναι πέραν των δυνάμεών σου. Ετσι και ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ.

Ανάμεσα στη φύση του που είναι η απεργοσπασία και στην πολιτική γραμμή που είναι η στάση εργασίας εναντίον του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η φύση του υπερίσχυσε. Δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς, ήταν πέραν των δυνάμεών του.

Γι’ αυτό και χθες ο ΣΚΑΪ αποφάσισε κι έσπασε τη δική του απεργία! Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό. Να προγραμματίζεται απεργία για τα συμφέροντά σου κι εσύ να μην απεργείς.

Ετσι, δεν ακολούθησε χθες τη στάση εργασίας που έκαναν τα υπόλοιπα κανάλια, στάση που όλα τους ανεξαιρέτως σεβάστηκαν.

Είχε προετοιμάσει το κλίμα πάντως από πιο νωρίς, σαν... λαγός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 ο Αρης Πορτοσάλτε. Το έλεγε από μικροφώνου πως η στάση εργασίας ευνοούσε τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή εκείνες τις ώρες (10 με 3) δεν είχαν τόσο... καταπληκτικό πρόγραμμα όσο ο ΣΚΑΪ.


Λίγα λεπτά αργότερα ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ έσπαγε τη στάση εργασίας αφήνοντας τους υπόλοιπους εργαζομένους, στα υπόλοιπα κανάλια, να διαδηλώνουν μόνοι τους έξω από τη Βουλή.

Αλλά ο ΣΚΑΪ πήρε άδεια, γιατί να απεργήσει; Σωστά. Από αλληλεγγύη; Ελάτε τώρα. Γιατί να μας εκπλήσσει; Πότε ο ΣΚΑΪ έδειξε αλληλεγγύη σε αγώνες εργαζομένων για να δείξει τώρα, έστω και αν αφορά συναδέλφους τους σε άλλα κανάλια.

Συγγνώμη, αλλά μας δίνουν το δικαίωμα εκεί στο Φάληρο να θεωρήσουμε υποκριτικά τα δάκρυά τους για το κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών και τις... στρατιές ανέργων που θα ακολουθήσουν. Δεκάρα δεν δίνουν. Οταν ήρθε η ώρα να το αποδείξουν έμπρακτα (και σιγά την απόδειξη, εδώ που τα λέμε) μίλησε η φύση (τους).

Ο σκορπιός παραμένει πάντα σκορπιός.

https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/dimitris-kanellopoylos/85717_o-skai-i-apergia-kai-o-lagos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ