2019-04-16 15:52:40
Φωτογραφία για Money-dakis έστελνε, Άδωνης προωθούσε στο φτερό...
Ο Νίκος Μανιαδάκης έστελνε από το προσωπικό του e-mail στο e-mail του υπουργού Υγείας σχέδια υπουργικών αποφάσεων ακόμη και για την τιμολόγηση των φαρμάκων. 

Μέσα σε λίγα λεπτά τα e-mail προωθούνταν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας προς έκδοσή τους. Ο άνθρωπος λοιπόν που, σύμφωνα με τον Αδωνη Γεωργιάδη, ήταν απλώς ένας «άτυπος σύμβουλός» του, αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πρόσωπο του υπουργείου Υγείας ακόμη και στο μείζον θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Δεκαέξι κατασχεθέντα e-mails, ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και άλλα αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Ν. Μανιαδάκης, ο οποίος όπως έχει λεχθεί ήταν γνωστός στη Novartis με το ψευδώνυμο «Money-dakis», έλυνε και έδενε, καθώς είχε υποκαταστήσει με δόξα και τιμή την κατά τον νόμο αρμόδια Διεύθυνση Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας για τη σύνταξη σχεδίων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με την τιμολόγηση των φαρμάκων.


Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος πλέον σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία Ν. Μανιαδάκης διαβίβαζε τα επίμαχα σχέδια υπουργικών αποφάσεων από την ηλεκτρονική του διεύθυνση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), όπου είναι καθηγητής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του γραφείου τού τότε υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, τα οποία στη συνέχεια και μάλιστα… αμελητί, μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τη λήψη τους, διαβιβάζονταν για διεκπεραίωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος Φαρμάκων και Φαρμακείων ή όπου απαιτούνταν, όπως για παράδειγμα στον ΕΟΠΥΥ, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ.α.

Ο σημαντικός ρόλος του Ν. Μανιαδάκη διασταυρώνεται και από τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων-στελεχών του υπουργείου Υγείας και υπευθύνων στη Διεύθυνση Φαρμάκων, οι οποίοι φανερά και με πλήρη στοιχεία ταυτότητας είτε έχουν εξεταστεί από την ομάδα ελεγκτών της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) Μαρίας Παπασπύρου είτε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα Παπασπύρου, ενώπιόν της έχουν εξεταστεί 22 μάρτυρες που έχουν δώσει 28 καταθέσεις...

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο documentonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ