2019-04-16 22:13:21
Φωτογραφία για «Θα ξαναφτιαξουμε τη Νοτρ-Νταμ σε 5 χρόνια»....
Διάγγελμα Μακρόν για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων Με ένα σύντομο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός, απευθυνόμενος προς τον γαλλικό λαό μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στην Παναγία των Παρισίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για...

μία «καταστροφή» και συμπλήρωσε πως «θα επισκευάσουμε τη Νοτρ Νταμ και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη από πριν».

«Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την καταστροφή σε μια ευκαιρία να ενωθούμε, έχοντας βαθιά επηρεαστεί από αυτό που ήμασταν στο τι πρέπει να είμαστε και να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε. Εναπόκειται σε εμάς να βρούμε το νήμα του εθνικού μας σχεδίου» δήλωσε ο Ε. Μακρόν και δεσμεύθηκε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια.

«Η φωτιά αυτή έκανε τους πάντες στη Γαλλία και στον κόσμο να έρθουν πιο κοντά και να παίξουν τον ρόλο τους. Οι ξένοι έκλαψαν, οι δημοσιογράφοι έγραψαν τα άρθρα τους, οι συγγραφείς ονειρεύτηκαν, οι φωτογράφοι μας έδειξαν τι συμβαίνει. Η Γαλλία έχει δει πολέμους και επαναστάσεις που κατέστρεψαν τις πόλεις, τα λιμάνια και τις εκκλησίες, αλλά κάθε φορά τα φτιάχνουμε ξανά» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.


Μετά το σοκ από τις εικόνες καταστροφής στην Νοτρ Νταμ, το μεγάλο ερώτημα παραμένει πόσο θα κοστίσουν τα έργα επισκευής, αλλά και το πόσος καιρός θα χρειαστεί.

Κόστος και χρονική διάρκεια της αποκατάστασης τα βασικά ερωτηματικά, το εκ νέου άνοιγμα της Νοτρ Νταμ το μεγάλο στοίχημα

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος να έκανε λόγο για πέντε χρόνια, όπως οι γνώμες διχάζονται για τη χρονική διάρκεια.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία δεκαετία, καθώς η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Πρώτα πρέπει να γίνει ακριβής εκτίμηση των ζημιών, στη συνέχεια να καθαριστεί και να στεγνώσει το κτίριο και μετά να ξεκινήσει η υποβολή προσφορών.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν, το κόστος θα εξαρτηθεί από το εάν θα χρησιμοποιηθούν παραδοσιακές τεχνικές αναστήλωσης ή νέες τεχνολογίες, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι το ποσό θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, θα πρέπει σύντομα να ελεγχθεί ολόκληρο το κτίριο για να διαπιστωθεί εάν η Παναγία των Παρισίων είναι ασφαλής ώστε να ανοίξει εκ νέου για τους επισκέπτες.
efsyn.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ