2019-04-16 23:51:27
Φωτογραφία για Διαφήμιζε σε παιδεραστές το ξενοδοχείο του στην Κάρπαθο
Κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφίαΔεκτή έγινε εν μέρει από τον Άρειο Πάγο, η αίτηση που είχε υποβάλει 47χρονος από την Κάρπαθο κατηγορούμενος για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο διά του δικηγόρου του κ. Κώστα Διακονή ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών!

Πράγματι το Ε΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με απόφασή του κηρύσσει αθώο τον 47χρονο για το ότι στην Κάρπαθο το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2007 έως την παραμονή των Χριστουγέννων της ίδιας χρονιάς, με πρόθεση κατείχε και διέθεσε επανειλημμένα σε κυκλοφορία υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Με την ίδια απόφαση απορρίπτεται η αναίρεση της απόφασης για το χρονικό διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2007 έως 3 Απριλίου 2008, για το οποίο και παραπέμπεται στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να γίνει εκ νέου προσδιορισμός της ποινής του.


Η υπόθεσή του θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 το βράδυ στο πλαίσιο έρευνας που έγινε σε διεθνές επίπεδο από τις αστυνομικές αρχές των συνεργαζόμενων χωρών, για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.

Ο δράστης διέμενε μόνιμα σε χωριό της Καρπάθου τα τελευταία χρόνια και εργαζόταν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του νησιού μέχρι που έληξε η σύμβασή του. Παράλληλα διατηρούσε μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια (μικρό ξενοδοχείο) και μία καφετέρια στη κοινότητα.

Εκεί ο 47χρονος φέρεται να είχε τοποθετήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου μέσω των chat rooms «προσκαλούσε» άλλους παιδόφιλους από την Ευρώπη και τον Καναδά να επισκεφθούν το ξενοδοχείο του στην Κάρπαθο έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους προκειμένου να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους και να πραγματοποιούν σεξουαλικά όργια.

Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία, διαφήμιζε σε παιδεραστές το ξενοδοχείο του, υποσχόμενος δωρεάν διακοπές στην Κάρπαθο με μοναδικό αντάλλαγμα να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά τους.

Επίσης ο ίδιος κατηγορούνταν ότι χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έλεγχο στο σπίτι του δράστη όπου είχε κρύψει επιμελώς και αποθηκεύσει σε σκληρούς δίσκους πλήθος αρχείων με πολύ σκληρό περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Συνολικά κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή με τέτοιο αρχείο, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δύο μνήμες αποθήκευσης, τα οποία στάλθηκαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκων και διακίνηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και κάνει λόγο «για παρεξήγηση που προέκυψε από πλάκα που έκανε σε συνομιλίες που είχε στο διαδίκτυο».

Μετά την απολογία του ο 47χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ωστόσο προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο τον Μάιο του 2009 αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος έως την εξέταση της υπόθεσής του από το αρμόδιο δικαστήριο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του κάθε 1η και 16η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 25.000 ευρώ.

Οι καταδίκες

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις κατηγορίες της δημοσίευσης, κατοχής, παρασκευής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που συνδέεται με την απειρία των ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, και κατά συνήθεια και για αποπλάνηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 10 έτη, να βαραίνουν τον 47χρονο.

Η δίκη έγινε τον Νοέμβριο του 2014 και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 47χρονος αποδέχτηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δηλώνοντας ωστόσο πως δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση την περίοδο εκείνη και πως δεν ήταν ο εαυτός του, ενώ αρνήθηκε όλα τα υπόλοιπα που του καταλογίζονται.

Κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης, ο 47χρονος άσκησε έφεση και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 7 Νοεμβρίου 2016. Ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν μείωσε ούτε μέρα την ποινή του 47χρονου, παρά τους αυτοτελείς ισχυρισμούς που ανέπτυξε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κώστας Διακονής, και διατήρησε την ίδια ποινή για τον κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να προσφύγει, στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο.

madata.gr
rodiaki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ