2019-04-17 10:23:28
Φωτογραφία για Δύο τραγικά γεγονότα μαζί: Κάηκε η Παναγία των Παρισίων και εξαφανίστηκε για πάντα, το είδος χελώνας Χελώνα του Γιανγκτσέ
Αντρέα Μαρμαρινού

Dr.

PhD

του Αντρέα Μαρμαρινού, Μ.D.

Εχθές συνέβησαν δύο τραγικά γεγονότα στον κόσμο μας, μεταξύ άλλων: Κάηκε η Παναγία των Παρισίων και εξαφανίστηκε, ουσιαστικά, το είδος χελώνας "Χελώνα του Γιανγκτσέ", της μεγαλύτερης χελώνας του γλυκού νερού.

Είναι πιστεύω ενδεικτικό της δεινής μας κατάστασης το που δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα!

Το γεγονός που αμέσως μονοπώλησε και μονοπωλεί την επικαιρότητα σε βαθμό μαζικής υστερίας είναι αυτό για το οποίο υπάρχει η εύκολη λύση. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα αναστηλώσεως ναών και ο άνθρωπος έχει πλέον τα μέσα για να επιδιορθώσει στο ακέραιο την ζημιά που έγινε.

Το ίδιο δεν ισχύει και για το δεύτερο γεγονός Ο πλανήτης μας γίνεται φτωχότερος...μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ύπαρξης στον πλανήτη, το είδος αυτό εξαφανίζεται για πάντα, ως άμεση επίπτωση των πράξεών μας. 


Είναι ένα από τα πολλά είδη που εξαφανίζονται σε καθημερινή βάση πλέον και σίγουρα δεν αποτελούν μια φυσική διεργασία, καθώς η αύξηση του ρυθμού εξαφάνισης είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με την παρουσία και δραστηριότητα του ανθρώπου, ώστε οι επιστήμονες να ονομάζουν την νέα εποχή μαζικής εξαφάνισης ειδών που διανύουμε ως "Ανθρωπόκαινο Εποχή".

Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το επίπεδο του πολιτισμού μας θα πρέπει να αποτυπώνεται στην προσπάθεια προστασίας και διατήρησης της ζωής στον πλανήτη και πως οι άμεσες αποφάσεις μας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον φυσικό μας κόσμο. Εν τέλει, η ίδια μας η επιβίωση θα εξαρτηθεί από το πως φροντίζουμε το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορούμε να ζούμε, τον πλανήτη μας...ελπίζω να το συνειδητοποιήσουμε γρήγορα

Απο το facebook του κ. Μαρμαρινού
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ