2019-04-17 15:43:13
Φωτογραφία για Press Cafe: Προπαγάνδα του Παππά...
...και με τα... playstation Το σκηνικό με το cash rebate και τη χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά έφερε στο φως (για μία ακόμα φορά) την αμάθεια αλλά και την επιπολαιότητα πολλών σχολιαστών του νεοφιλελεύθερου χώρου. Εκείνων που...

ακούνε ΣΥΡΙΖΑ και ξεκινούν να γράφουν εναντίον του χωρίς να γνωρίζουν καν το αντικείμενο.

★ Αυτό λοιπόν με το... cash rebate τούς ξεγύμνωσε τελείως. Τέτοια ασχετοσύνη δεν την περιμέναμε ούτε εμείς. Τόσο πολλές ανοησίες μαζεμένες ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

★ Νικητής όλων ο Μάνος Βουλαρίνος. Δεν είναι μόνο ότι έχει μια εκπομπή στον ΣΚΑΪ 100.3, είναι και τα κείμενα που γράφει στην Athens Voice. Ετσι συμπληρώνεται το παζλ ενός ανθρώπου που κάνει σάτιρα αλλά δεν γελάει κανένας - ενώ, αντιθέτως, άλλοι στον ΣΚΑΪ δεν κάνουν σάτιρα αλλά γελάει όλος ο κόσμος με όσα λένε.

★ «Δώστε στον Γαβρά τα φράγκα / για να κάνει προπαγάνδα», αυτός ήταν ο τίτλος του κειμένου του στην Athens Voice, ένα κείμενο από κάποιον που δεν ήξερε τι είναι το cash rebate και όταν έμαθε ήταν αργά πια για να διορθώσει τα αδιόρθωτα...


★ Διαβάστε ένα απόσπασμα: «Η ελληνική κυβέρνηση γίνεται συμπαραγωγός σε μια ταινία που ο μοναδικός της σκοπός είναι η προπαγάνδα και ο καταξιωμένος «ευαίσθητος» δημιουργός της δέχεται να κάνει κάποιο ταμείο της Ελλάδας κατά μισό εκατομμύριο φτωχότερο, προκειμένου να καταγγείλει τα διεθνή και ντόπια συμφέροντα που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της χώρας (για την οποία είμαι βέβαιος ότι θα βούρκωνε κάθε φορά που γεύονταν το μαύρο χαβιάρι της ξενιτιάς στις όχθες του Σηκουάνα)».

★ Ιδού ένα ακόμα: «Το πρόβλημα αρχίζει να αγγίζει και τους υπόλοιπους από τη στιγμή που η προπαγάνδα των Βαρουφάκη-Γαβρά χρηματοδοτείται με 630.000, δηλαδή το ένα τρίτο των χρημάτων της παραγωγής από το υπουργείο του συντρόφου Παππακού».

★ Ελα όμως που οι χρηματοδοτήσεις είναι δεκάδες τον χρόνο που λειτουργεί το πρόγραμμα. Αφήστε δε που μία αφορά και το κανάλι στο οποίο κάνει αστεία ο Μάνος Βουλαρίνος, μια και στο cash rebate μπήκε κι ένα σίριαλ που προορίζεται για τον ΣΚΑΪ.

★ Ανέβηκε λοιπόν στη Διαύγεια πως «επιχορηγείται το 35% από τον προϋπολογισμό του νέου σίριαλ του ΣΚΑΪ «Λόγω τιμής: 20 χρόνια μετά», μία επιχορήγηση που ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων δεκαοκτώ ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (454.718,32 €)».

★ Ακόμα δεν έχει βγει κανένας να μιλήσει για προπαγάνδα του ΣΚΑΪ, ούτε φυσικά και ο Μάνος Βουλαρίνος που εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Ισως κατάλαβε τι έγραφε, οπότε προτίμησε να κρυφτεί αντί να παραδεχτεί το λάθος του.

★ Εκτός και αν εμφανιστούν τίποτε σχολιαστές τώρα, και γράψουν για το cash rebate που επεκτείνεται πλέον και στα ψηφιακά παιχνίδια. Είναι ικανοί κάποιοι να ανακαλύψουν προπαγάνδα του Νίκου Παππά και με τα playstation...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ