2019-04-17 16:12:14
Φωτογραφία για Απαλλαγή Τσουκάτου προτείνει η εισαγγελέας...
Την αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε λάβει το 1999 από τη Siemens, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά, ο Τσουκάτος έλαβε το χρηματικό ποσό από λογαριασμό κεντρικού στελέχους της μητρικής Siemens ωστόσο, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Οι ταμίες του κόμματος, είπε η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την εισαγγελία για ψευδορκία.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος. Πάντως, το 1 εκατ. μάρκα δεν διατέθηκε για χρηματισμό υπαλλήλων του ΟΤΕ.


Σύμφωνα με την κ. Σκεπαρνιά, εφόσον η κατηγορία για τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι για άμεση συνέργεια σε δωροληψία αγνώστων υπαλλήλων, τόσο ο ίδιος όσο και τα παρένθετα πρόσωπα, πρέπει να κηρυχθούν αθώοι.

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος δήλωσε: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Η ομολογία Τσουκάτου

Στα μέσα του Φλεβάρη, ο Θόδωρος Τσουκάτος εμφανίστηκε Λάβρος κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «αποδιοπομπαίο τράγο» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σχετικά με τις μίζες που κατηγορείται ότι έλαβε από τη Siemens. Επίσης υποστήριξε ότι μέχρι και σήμερα χρηματοδοτούν κόμματα οι ίδιες εταιρείες απ' τις οποίες είχε λάβει χρήματα το ΠΑΣΟΚ το 2000, αρνούμενος να αναφερθεί σε ονόματα.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη επανέλαβε κατά την απολογία του ότι τα χρήματα που εμβάστηκαν από λογαριασμό της γερμανικής Siemens σε τρίτα πρόσωπα, κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ...
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ