2019-04-18 08:26:41
Φωτογραφία για Είχε ανοίξει το κεφάλι συγκρατούμενου στις Φυλακές Δομοκού
Τέσσερα χρόνια στο δράστη της αιματηρής συμπλοκής - Ο Εισαγγελέας διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του παθόντα.

Το αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις 12 Απριλίου 2018 στις Φυλακές Δομοκού, όταν ένας 52χρονος Αλβανός κρατούμενος έπεφτε αιμόφυρτος από χτύπημα στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο από συγκρατούμενό του, εξέτασε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 17 Απριλίου το Μικτό 

Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας.

Δράστης ένας 51χρονος Έλληνας, ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και την οπλοκατοχή και οπλοχρησία εντός των φυλακών.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, βρισκόταν σε άμυνα και τη σιδεριά την είχε αποσπάσει από το μετέπειτα θύμα του. Μάλιστα για το θύμα της επίθεσης διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα της έδρας Χάρη Λακαφώση η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνήθηκε αρχικά να παραστεί επικαλούμενος λόγους υγείας.


Τελικά το δικαστήριο κήρυξε ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ψήφους 4 υπέρ, ενώ 3 ένορκοι μειοψήφησαν έχοντας την  άποψη ότι πρέπει να δικαστεί για βαριά σωματική βλάβη με πλημμεληματικό χαρακτήρα. Απαλλάχθηκε για τις άλλες δύο κατηγορίες.

Του επεβλήθη τελικά ποινή κάθειρξης 4 ετών, καθώς αναγνωρίσθηκε ότι η πράξη του προκλήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος. Ασκήθηκε έφεση η οποία ομόφωνα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η συνήγορος του κατηγορουμένου Σοφία Σταυράκη που σημείωσε ότι ο εντολέας της προσπάθησε να προστατέψει τη ζωή του: «Ο κατηγορούμενος απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του. Το θέμα της ψυχολογίας των εγκλείστων στα καταστήματα κράτησης είναι πολύ σοβαρό,  διότι δημιουργούνται συμπλοκές, που πολλές φορές μπορεί να επιφέρουν  δυσάρεστες συνέπειες. Για το  λόγο αυτό πρέπει η πολιτεία να μεριμνά για την στήριξη των κρατουμένων. Ο κατηγορούμενος προκλήθηκε από το  παθόντα, ενήργησε κάτω από μεγάλη ψυχολογική ταλαιπωρία και πανικό, συναισθήματα που δεν θα είχε αν βρισκόταν κάτω από άλλες συνθήκες.

Έχει ασκηθεί έφεση,  προκειμένου να πετύχει την περεταίρω μείωση της ποινής του, αφού δέχτηκε επίθεση και αμύνθηκε για να προστατεύσει το έννομο αγαθό της ζωής του».

πηγή: lamiareport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ