2012-06-12 21:05:36
Φωτογραφία για Συνδυάστε την παραλία με την γυμναστική
Εκτός από χαλάρωση και ηλιοθεραπεία η παραλία και η αμμουδιά είναι ο κατάλληλος τόπος για να γυμναστείτε χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια και παράλληλα να διασκεδάσετε και να κάψετε πολλές θερμίδες.

Τώρα που ξεκίνησε το καλοκαίρι και όλοι ανυπομονούμε για την ώρα των διακοπών και τη θάλασσα, σκεφτείτε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την παραλία για να συνεχίζετε να γυμνάζετε το σώμα σας, και μάλιστα πιο ευχάριστα απ’ ότι στο γυμναστήριο. Μετατρέψτε την βόλτα στην παραλία και τα παιχνίδια στην άμμο σε μια ευχάριστη άσκηση για όλο το σώμα τονώνοντας τους μυς σας και καίγοντας πολλές θερμίδες.

Η αεροβική άσκηση είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη άσκηση, αφού εκτός από ότι τονώνει τους μυς των ποδιών, παράλληλα κάνει καλό και στην καρδιά. Βγάλτε λοιπόν τα παπούτσια σας και εκμεταλλευτείτε το. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν γυαλιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα στην αμμουδιά ή φορέστε μαλακά πλαστικά παπουτσάκια, που προστατεύουν από τέτοια αντικείμενα
. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τη στεγνή άμμο, η οποία βουλιάζει και σύντομα θα νιώσετε τη γάμπα σας να σφίγγει και να μουδιάζει. Χρονομετρήστε η βόλτα να κρατήσει γύρω στα 20 με 30 λεπτά, ανάλογα με τις αντοχές σας. Στο γυρισμό, αν νιώθετε τις γάμπες σας αρκετά σφιχτές διαλέξτε να περπατήσετε στο σημείο που σκάει το κύμα και η άμμος είναι βρεγμένη, καθώς είναι πιο εύκολο και ξεκούραστο. Είναι καλύτερα να κάνετε εναλλαγή και να περπατάτε πότε στη στεγνή και πότε στη βρεγμένη άμμο.

Αν το απλό περπάτημα δεν σας αρκεί σαν άσκηση, μπορείτε να διαλέξετε το ελαφρύ τζόκιν στην άμμο. Είναι λίγο πιο δύσκολο από το περπάτημα, αλλά τονώνει πιο γρήγορα τους μυς των ποδιών σας και το κυκλοφορικό σας σύστημα και φυσικά καίτε περισσότερες θερμίδες. Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ ζέσταμα, περπατώντας για 5 με 6 λεπτά χαλαρά και στη συνέχεια λίγο πιο έντονα. Στη συνέχεια ξεκινήστε το ελαφρύ τζόκιν στη βρεγμένη άμμο για όσο αντέχετε. Καλύτερα τις πρώτες μέρες να μην ξεπεράσετε τα 10 λεπτά, και όταν κουράζεστε να συνεχίζετε με περπάτημα στη στεγνή άμμο. Η διάρκεια της άσκησης εξαρτάται αποκλειστικά από τις αντοχές σας, και όσο περνάνε οι μέρες θα δείτε και μόνοι σας ότι θα μπορείτε να τρέχετε για όλο και περισσότερη ώρα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ