2019-04-19 13:28:14
Φωτογραφία για Ο Καψής χαρακτηρίζει «αφελή» τον Γαβρά...
Το αντι-Γαβρά κύμα κόπασε για λίγο, με τις αντιδράσεις που υπήρξαν και με τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν, αλλά οι αντι-Γαβριστές συνεχίζουν να χτυπάνε. Ο Παντελής Καψής, λόγου χάρη, μέρες μετά βρήκε την όρεξη να επαναφέρει το θέμα με άρθρο του στο σάιτ του Σκάι και «στην καλύτερη περίπτωση», λέει, χρεώνει αφέλεια στον σκηνοθέτη με τη διεθνή εμβέλεια. 

Είναι η ίδια αφέλεια, συμπληρώνει, «που επέδειξαν οι Τσίπρας Βαρουφάκης όταν οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής». Γιατί; Επειδή, εξηγεί, «όταν πηγαίναμε κατευθείαν στον τοίχο ήταν από αυτούς που δεν είχαν καταλάβει τίποτα».

Κάνει και πρόταση –διατυπώνει επιθυμία για τη ακρίβεια – σχετικά με το τι θα προτιμούσε να πραγματευτεί σε ταινία του ο Γαβράς. «Πολύ θα ήθελα να κάνει μια πολιτική ταινία για την περιπέτεια της Ελλάδας, και μάλιστα από την σκοπιά της Ελλάδας απέναντι στην Ευρώπη. Για να αναδείξει και τις δικές της αμαρτίες, τα δικά της ελλείμματα, τα οποία δεν κόστισαν μόνο στους Έλληνες, αλλά κοστίζουν εξ ίσου και στην υπόλοιπη Ευρώπη που πολιορκείται σήμερα από τον ακροδεξιό, κυρίως, λαϊκισμό».


Βέβαια ο Γαβράς (στου οποίου, γράφει, τις πολιτικές απόψεις «ομολογώ δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη, παρά τις καλές προθέσεις του») είναι αφορμή για να στηλιτεύσει ή να επαινέσει ο Π. Καψής τους:

** Καραμανλή («δεν φτάνει που ευθύνεται για τα τερατώδη ελλείμματα, έστελνε και ψεύτικα στοιχεία στην Ευρώπη»)

** Παπανδρέου («καθυστέρησε πολύ να καταλάβει το πρόβλημα και να πάρει αποτελεσματικά μέτρα», αλλά του αναγνωρίζει ότι «ήταν ο μόνος ο οποίος όταν χρειάστηκε είχε το θάρρος να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις, πιστώνεται έτσι την σωτηρία»).

** Σαμαρά («με τα Ζάππεια, ουσιαστικά νομιμοποίησε τον λαϊκισμό στον οποίο τελικά και ο ίδιος υπέκυψε», ενώ «η δική του ευθύνη για τους αγανακτισμένους και το κλίμα που επικράτησε στις πλατείες είναι μεγάλη, όσο και αν στη συνέχεια εξιλεώθηκε επαναφέροντας την οικονομία στα πρόθυρα της κανονικότητας»).

** Τσίπρα («το μόνο δικό του ελαφρυντικό για το κακό που προξένησε είναι ο αριστοτεχνικός τρόπος που ανέκρουσε πρύμνη κι έγινε το αγαπημένο παιδί της Μέρκελ και των Ευρωπαίων»).

Περί το τέλος του άρθρου (που έχει τίτλο «Μια ταινία χωρίς δράκο») ο Παντελής Καψής κρατάει πισινή, αλλά ρίχνει και μια μπηχτή για «πολιτικό αγκιτάτορα». Γράφει ότι «το σενάριο που μοιάζει να επιλέγει ο Γαβράς στηρίζεται σε ένα βιβλίο ναρκισσιστικής αποθέωσης από τον κατ’ εξοχήν υπαίτιο της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του 2015» και καταλήγει: «Φυσικά ο Γαβράς μπορεί να μας διαψεύσει, ο σκηνοθέτης να επικρατήσει του πολιτικού αγκιτάτορα»...

harddog-sport.blogspot.com 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ