2019-04-19 16:42:47
Φωτογραφία για Πρωτάθλημα Σκάκι Παραγωγικών Σχολών 2019: Πρωταθλήτρια και πάλι η ΣΑΕΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διεξήχθη το

τριήμερο 12 έως 14 Απριλίου 2019  στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Αναψυχής της Σχολής.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 48 αθλητές και 2 αθλήτριες από εννέα (9) Σχολές : τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), τη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΑΠΣ), τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) και τη Σχολή  Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΑΕΑ) και τη Σχολή Αστυφυλάκων (ΣΑΣΤΥΦ).


Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού (Rapid) και είχαν χρόνο σκέψης είκοσι (20) λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με προστιθέμενο χρόνο δέκα (10) δευτερολέπτων για κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς στους 9 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Παυλίδης της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΑΕΑ).

Δεύτερος με 7.5 βαθμούς ήταν ο Ιωάννης Τετεπουλίδης, της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα την προηγούμενη χρονιά.

Τρίτος με 6.5 βαθμούς αναδείχθηκε ο Χρήστος Αρχοντάκης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) αθλητών της κάθε Σχολής που είχαν την υψηλότερη Aτομική βαθμολογία, πρώτη αναδείχθηκε η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΑΕΑ) με 20 βαθμούς, δεύτερη ήταν η  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ)  με 18.5 βαθμούς και τρίτη ήταν η  Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) με 18.5 βαθμούς  επίσης.  

Στους τρεις (3) πρώτους νικητές της Ατομικής και τις τρεις πρώτες Σχολές της Ομαδικής Βαθμολογίας απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Επικεφαλής Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE),  και διαιτητές ήταν οι Ομοσπονδιακοί Διαιτητές Γιάννης Σωτηράκης και Σπύρος Νταλαμπίρας.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Πλοίαρχος Φωτ. Μπότσας ΠΝ, Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Γιωργ. Μαργιολάκης ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπλοίαρχος (Ε) Δημ. Σουβαλτζής ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Πλωτάρχης (Μ) Χαραλ. Σκάλκος ΠΝ, ο Πλωτάρχης Χρήστος Καλαϊτζίδης, Τμηματάρχης Δημοσίων Σχέσεων του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ),   καθώς και εκπρόσωποι των Σχολών.

Στο Πρωτάθλημα, που εφέτος είχε ρεκόρ συμμετοχών με 50 παίκτες, πήραν μέρος αρκετοί σκακιστές που είναι αθλητές σκακιστικών συλλόγων, ο συναγωνισμός ήταν εξαιρετικός, ενώ στη διάρκεια των εννιά γύρων υπήρξαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο fair play μεταξύ των παικτών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΑΣΑΕΔ, που έχει συμπεριλάβει το Σκάκι στο πρόγραμμα των Αθλητικών Αγώνων που διοργανώνει σε ετήσια βάση και που για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε αυτούς τους αγώνες, καθώς και στους υπεύθυνους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων  (ΣΝΔ) για την άριστη διοργάνωση.

Την αντιπροσωπευτική ομάδα σκάκι της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που στη δεύτερη συμμετοχή της κατέκτησε και πάλι το χρυσό, αποτελούσαν οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι: ΠΑΥΛΙΔΗΣ Αναστάσιος, ΠΕΠΟΝΗΣ Μάριος, ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ Αντώνιος, ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, ΔΕΡΜΕΝΤΖΗΣ Ευθύμιος και ΧΡΥΣΙΔΗΣ Ιωάννης. Προπονητής της ομάδας ο Ανθ/μος ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Σπύρος.
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ