2019-04-19 17:45:58
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές - 17 συλλήψεις
Παρουσίαση σχετικά με εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστρατήγου Νικόλαου Ζησιμόπουλου

 

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

 

Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία.

Σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε μια σημαντική υπόθεση την οποία χειρίστηκαν με επιτυχία αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστείες και κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο κέντρο πόλης που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες (18-04-2019), με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Δίωξης Εκβιαστών, της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Μαρτύρων και των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη δεκαεπτά (17) ατόμων.


Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων, καθώς και επιπλέον οκτώ συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων και για αντίσταση.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε βάρος πεζών πολιτών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών , κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε, οι δράστες, είτε κατά μόνας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν (2) ληστείες και (47) κλοπές αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

η κίνησή τους σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης όπως πλατείες, κεντρικές οδοί, στάσεις αστικών λεωφορείων αλλά και εντός λεωφορείων,

η κίνηση άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε σε ευέλικτες ολιγομελής ομάδες,

η δημιουργία τεχνητού συνωστισμού και

η λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης ώστε να εντοπίζουν τυχόν αστυνομική παρουσία και να αποφύγουν πιθανή σύλληψη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων

Γυναικείες τσάντες και ζεύγη γυαλιών

(1) μαχαίρι

(1) πτυσσόμενο γκλοπ

Ναρκωτικές ουσίες

Ταξιδιωτικά έγγραφα και ταυτότητες Ελλήνων πολιτών και

Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς αυτής ομάδας, συμβάλλοντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

 
 
bloko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ