2019-04-20 22:14:12
Φωτογραφία για Απόφαση «Βόμβα» ΣτΕ: Δώστε πίσω τα Δώρα. Πόσα δικαιούται ο κάθε συνταξιούχος
Πάνω από 5.000 ευρώ δικαιούται ο κάθε συνταξιούχος

Αναδρομικά άνω των 4.000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο οφείλει η κυβέρνηση από τη μη καταβολή των Δώρων από το 2015 και μεταγενέστερα, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Παράλληλα, πολλοί συνταξιούχοι έχουν λαμβάνειν και διάφορές από τις συντάξιμες αποδοχές (καθώς έγιναν παράνομες περικοπές για άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ και για επικουρικές πάνω από 350 ευρώ), ανεβάζοντας το σχετικό λογαριασμό των επιστροφών σε πάνω από 5.000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο, προκύπτει με βάση το Ανώτατο Ακυρωτικό, το οποίο, με «τις πολύ σημαντικές αυτές Ζ15 και Ζ16/2019 αποφάσεις της επιτροπής Συμμόρφωσης, διατάσσει αμετάκλητα την κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του 2015, να χορηγήσει τα αναδρομικά των ετών 2015-2019».


Σύμφωνα με την απόφαση (Επιτροπή Συμμόρφωσης) τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν χωρίς νέες αγωγές, και πρόκειται για:

• Τα αναδρομικά σε όσους είχαν προσφύγει μέχρι την 10/6/2015 (ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης 2287/15, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις μετά το 2012, αλλά, ταυτόχρονα, δεν έδωσε το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης πριν τη δημοσίευση της απόφασης).

• Τα αναδρομικά των Δώρων, ήτοι 8οο ευρώ ανά έτος (400 Δώρο Χριστουγέννων + 200 Δώρο Πάσχα + 200 επίδομα Αδείας) για τα έτη 2015 έως το 2019.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ (φορέας στον οποίο δραστηριοποιείται ο κ. Μητρόπουλος) καλεί την κυβέρνηση «να συμμορφωθεί άμεσα, αφού το Ανώτατο Ακυρωτικό, μετά και τη νέα εξέλιξη, αμετάκλητα έχει αποφανθεί ότι οι περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) του 2012 έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, καθώς και η κατάργηση των Δώρων (800 ευρώ ανά έτος)».

(ΠΗΓΗ: ΒΡΑΔΥΝΗ 20/04/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ