2019-04-21 10:52:17
Φωτογραφία για Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 21ης Απριλίου
«Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές και χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη», υπογραμμίζεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο 52 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

«52 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, από μια νύχτα που κράτησε 7 χρόνια, και που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου. Τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος δεν ξεχνιούνται.  Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι δολοφονίες έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη συλλογική μνήμη του λαού. Τιμούμε, τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους όσους και όσες αγωνίστηκαν,  υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας,  εκείνα τα σκοτεινά χρόνια.

Σήμερα, που το σκοτάδι του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του μίσους για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις, εξαπλώνεται, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα, οι νεοναζιστές, οι ρατσιστές, οι νοσταλγοί της χούντας, να τεθούν ξανά στο περιθώριο. Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση  της δημοκρατίας, αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, αλλά και  χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ