2019-04-21 20:00:46
Φωτογραφία για Πάσχα: Πόσο κοστίζουν τα διαμερίσματα για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής
Η Μονεμβάσια με την πληρότητά της να ξεπερνά το 90%, αναδεικνύεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές του εφετινού Πάσχα.

Ελάχιστες είναι φέτος οι ευκαιρίες για φθηνές πασχαλιάτικες εκδρομές της τελευταίας στιγμής. Σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως σε παραδοσιακούς προορισμούς για το Πάσχα δύσκολα θα βρει κάποιος διαμέρισμα από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τηΔευτέρα του Πάσχα, ενώ οι τιμές είναι αυξημένες έως και 20% σε σχέση με πέρυσι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ναύπακτος, η οποία προτιμάται από χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο λόγω της εγγύτητας της στην Αθήνα, ειδικά με το νέο Κορίνθου – Πατρών, και των παραδοσιακών εθίμων όπως η εντυπωσιακή περιφορά του Επιτάφιου με την πομπή να καταλήγει στο φωταγωγημένο με δάδες μεσαιωνικό κάστρο του λιμανιού. Στη Ναύπακτο λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου μεσιτικών γραφείων E-Real Estates, μια εβδομάδα πριν το Πάσχα οι πληρότητες ξεπερνούν το 90%, ενώ το κόστος τριών διανυκτερεύσεων για ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα για μια τετραμελή οικογένεια φθάνει και τα 400 ευρώ.


Η Μονεμβάσια με την πληρότητά της να ξεπερνά το 90%, αναδεικνύεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές του εφετινού Πάσχα. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα σοκάκια, ενώ το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναβιώνει και το έθιμο του καψίματος του Ιούδα στον περίβολο της εκκλησίας του Ελκόμενου Χριστού.

Αυξημένες πληρότητες παρουσιάζουν τόσο το Λεωνίδιο – Τυρό (81%), όσο και η Καλαμάτα (75%). Εκεί οι τιμές είναι πιο προσιτές και ξεκινούν από τα 50 ευρώ/διανυκτέρευση. Στη Ζάκυνθο αυτοτελή διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης ξεκινούν από τα 73 ευρώ/ημέρα.

Τα νησιά

«Τσουχτερά» είναι και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το κόστος για ένα διαμέρισμα, που μπορεί να φιλοξενήσει μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων ξεκινά από τα 560 ευρώ ανά τρεις ημέρες στην Ύδρα όπου η πληρότητα φθάνει το 94% και από τα 700 ευρώ το τριήμερο 26 με 29 Απριλίου στις Σπέτσες όπου η πληρότητα αγγίζει το 80%.

Πιο φθηνή είναι η Χίος, η οποία είναι φημισμένη για τον παραδοσιακό ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο. Εκεί ένα αυτοτελές διαμέρισμα για τρεις διανυκτερεύσεις κοστίζει από 150 έως 250 την βραδιά. Αντίστοιχα και στη Ρόδο οι τρεις διανυκτερεύσεις κοστίζουν από 190 έως 280 ευρώ. Στην Πάτμο το κόστος φθάνει και τα 460 ευρώ, ενώ στην Κέρκυρα το κόστος φθάνει τα 390 ευρώ.

Πιο οικονομικοί οι προορισμοί κοντά στην Αττική

Πιο προσιτές είναι οι μισθώσεις σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Τα αυτοτελή διαμερίσματα σε περιοχές όπως ο Ωρωπός, η Κινέττα, το Μεγάλο Πεύκο και ο Κάλαμος προσφέρονται έναντι 30 – 40 ευρώ αν διανυκτέρευση, ενώ έως και 65 ευρώ υπολογίζεται το ημερήσιο κόστος διαμονής σε Χαλκίδα, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Ερέτρια, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της E-Real Estates.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ