2019-04-22 19:24:11
Φωτογραφία για Παρατείνονται έως τέλος Μαίου οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, πλην γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες
Παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου η θητεία προσωπικού, πλην γιατρών, που έχει προσληφθεί με αποφάσεις των δημόσιων δομών περίθαλψης, με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Αν.Ξανθός: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για παράταση θητείας των επικουρικών στα νοσοκομεία!

Health Report 

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η παρέμβαση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, μέχρι να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα αποτελέσματα της προκήρυξης του προσωπικού για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές κλινικές, που διαθέτουν σχετική άδεια, να πραγματοποιούν αυτόλογες μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων.

Η σχετική ρύθμιση γίνεται “για να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν αμεσότερη θεραπεία των ασθενών και να μην επιβαρύνεται η υγεία αυτών, λόγω καθυστέρησης και αναμονής”.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων του υπουργείου Υγείας δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Η έννοια του δημόσιου υπολόγου αποτελεί το πεδίο επί του οποίου ασκείται αποκλειστικά μια από τις θεμελιωδέστερες αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου: η αναγνώριση της προσωπικής και περιουσιακής ευθύνης των δημόσιων υπολόγων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ