2019-04-23 19:10:39
Φωτογραφία για Βολτάρανε στη Νεμέα...
... Μητσοτάκης και Βέμπερ, με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ - "Δείξε μου το Φίλο σου", απαντά η κυβέρνηση Μήνυμα ενότητας στον αγώνα για μία Ευρώπη που θα υπερβεί τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού έστειλαν από κοινού ο...

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΕΛΚ, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την επίσκεψή τους σήμερα στη Νεμέα.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που βίωσε τον λαϊκισμό. Θα θυμάστε ότι η kolotumba του κ. Τσίπρα έγινε διεθνής όρος, αλλά τώρα η χώρα μας γυρίζει σελίδα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του ο κ. Βέμπερ μίλησε για τον συμβολισμό που έχει η επιλογή του να ξεκινήσει επισήμως την προεκλογική του εκστρατεία από τη χώρα μας, υπονοώντας ότι αυτή καθεαυτή διαλύει τα στερεότυπα που είχαν καλλιεργηθεί για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τα προηγούμενα χρόνια.


Ο κ. Βέμπερ βρίσκεται από το πρωί στην Ελλάδα καθώς απόψε από το Ζάππειο ξεκινά επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του, ως υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι πρώτες κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών έγιναν σε οινοποιείο της Νεμέας το οποίο επισκέφθηκαν παρουσία και 60 δημοσιογράφων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένα τον έχει αποκαλέσει «ανθέλληνα», ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι το να χαρακτηρίζει ο ένας τον άλλο βάσει της εθνικής του ταυτότητας όχι μόνον είναι ξεπερασμένο αλλά δεν συνάδει και με την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία. 

Για την απαξιωτική κριτική που ασκεί ο κ. Τσίπρας στον κ. Βέμπερ απάντησε και ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός «ανθέλληνας» που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας είναι ίδιον της ρητορικής των εθνικιστών, την οποία υποκριτικά απορρίπτει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δείξε μου τον φίλο σου... »

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον ομοϊδεάτη του και υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνοντας ποιο είναι το όραμα που μοιράζεται μαζί του για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποδέχθηκε και στηρίζει τον άνθρωπο ο οποίος, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει «Τον πολιτικό που μιλούσε απαξιωτικά για τους τεμπέληδες του Νότου, υποστήριζε φανατικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και από τη Συνθήκη Σένγκεν, τον άνθρωπο που επεδίωκε να μην μειωθεί το χρέος, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, να περικοπούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη συνοχή και την ΚΑΠ. Αυτός είναι ο κ. Βέμπερ, αυτός είναι ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη. Δείξε μου τον φίλο σου... ».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ