2019-04-24 08:34:39
Φωτογραφία για Μείωση φόρων στην TV, πάνε πίσω οι άδειες...
Νέο καθεστώς φορολόγησης για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών σε όλη τη χώρα. Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη από την περασμένη βδομάδα ο ειδικός φόρος τηλεόρασης μειώνεται για όλους τους σταθμούς από 20% που ισχύει ως σήμερα σε 5%, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει άδεια ή όχι. Η ισχύς του μέτρου ξεκινάει από την Πρωτομαγιά.

Από την εξέλιξη ωφελούνται οι περιφερειακοί σταθμοί ανά τη χώρα, αλλά και το Μακεδονία TV που εκπέμπει σε εθνική εμβέλεια, με βάση προηγούμενη διάταξη της νομοθεσίας. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως πλέον με τη συγκεκριμένη διάταξη, που γίνεται ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εκλογών, το σχέδιο της αδειοδότησης των υπολοίπων σταθμών εισέρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Η μείωση του ειδικού φόρου διαφημίσεων στο 5% σημαίνει στην ουσία και απώλειες για τον προϋπολογισμό Τα έσοδα από τον ειδικό την 3ετία 2015-19 ανήλθαν σε περίπου 152 εκατ. ευρώ και λειτουργούσαν αντισταθμιστικά στο γεγονός πως οι σταθμοί εξέπεμπαν χωρίς να έχουν άδειες και να πληρώνουν τέλη. 

Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης, επανήλθε από το Γιώργο Παπανδρέου, και περιλαμβανόταν το νόμο περί Μνημονίου 3845/2010 (Μάιος 2010), με άμεση εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2019 Με δύο διαδοχικές διατάξεις σε νόμους η εφαρμογή η ισχύς διαρκώς αναβαλλόταν ως και το 2015 οπότε αι εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

typologies.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ