2019-04-24 17:39:52
Φωτογραφία για Χθες ο Πολάκης, σήμερα ο Χειμωνάς...
Ειρωνεύεται την απόπειρα αυτοκτονίας του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ. Να τον χαίρονται στο Ποτάμι.

Σήμερα ο γνωστός και αγαπημένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ προχώρησε σε μία γενναία αποκάλυψη:έκανε απόπειρα αυτοκτονίας  πέρυσι, τέτοιο καιρό.

Διαβάστε ένα απόσπασμα απ΄ όσα έγραψε:

«Πριν ένα χρόνο, έπειτα από σκληρή, πολύμηνη μάχη με την κατάθλιψη, προσπάθησα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Στα πέντε λεπτά, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που είχε καμφθεί σε μια στιγμή απελπισίας, επανήλθε βρυχώμενο, και κάλεσα ασθενοφόρο.

»Στο νοσοκομείο, υποβλήθηκα σε πλύση στομάχου, και όταν συνήλθα κάπως απ' την αρχική σύγχυση, διαπίστωσα ότι υπέφερα από μερική αφασία: οι λέξεις, που ως τότε δεν με είχαν προδώσει ποτέ, τώρα ξεγλιστρούσαν και χάνονταν, κι αδυνατούσα να ολοκληρώσω μια απλή πρόταση. Για καλή μου τύχη, η συνέπεια αυτή της απόπειρας παρήλθε».

Και συνεχίζει ο Αύγουστος:


«Μαζί με τον Τάσο -ο οποίος, χάρη στο σύμφωνο συμβίωσης, μπορούσε να συναποφασίζει για την πορεία της υγείας μου- αποφασίσαμε ότι έπρεπε να νοσηλευθώ, οπότε και πέρασα δύο βδομάδες στο Αιγινήτειο, όπου έλαβα πολύτιμη βοήθεια και στήριξη: η διάγνωση της διπολικής διαταραχής ετέθη οριστικά, και άρχισα να παίρνω την αγωγή που χρειαζόμουν για χρόνια, και χάρη στην οποία -σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη συμπαράσταση και την απέραντη αγάπη του συζύγου, του πατέρα και των φίλων μου- σύντομα κατέκτησα μια πρωτόγνωρη ψυχική ευρωστία».

Αυτή λοιπόν την κατάθεση ψυχής, βγήκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Θανάσης Χειμωνάς, να ειρωνευτεί:

«Αγαπητοί φίλοι. Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαΐου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ» έγραψε χωρίς αιδώ στο facebook. Κι έσπευσε μάλιστα ο άλλος συγγραφέας της συνομοταξίας, ο Χρήστος Χωμενίδης, να δείξει τη συμπαράστασή του στον Χειμωνά.

Να τον χαίρονται στο Ποτάμι και μην ξεχάσουν τις ανακοινώσεις για τον Παύλο Πολάκη (του ΣΥΡΙΖΑ, όχι του κόμματός τους).
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ