2019-04-25 09:06:08
Φωτογραφία για Ρόδος: Καταδικάστηκε 22χρονος που τραυμάτισε αστυνομικό
Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 22χρονος δικυκλιστής ο οποίος παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του 28χρονο αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου, όταν ο

τελευταίος θέλησε να του κάνει έλεγχο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 22χρονο για τις κατηγορίες της αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 11 μηνών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 19 Απριλίου ωστόσο αναβλήθηκε για χθες, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σημαντικός μάρτυρας.

Πάντως, ο νεαρός κατηγορούμενος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό και πως όλο αυτό συνέβη εξαιτίας του αδέξιου χειρισμού που έκανε οδηγώντας τη μοτοσικλέτα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο καθώς δεν διέθετε δίπλωμα, ασφάλεια, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για το όχημά του, αλλά ούτε φόραγε κράνος.


Επίσης, ο 22χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Μανώλης Κουτσούκος, και ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό του αστυνομικού ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Απριλίου 2019 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου όπου κινούνταν ο 22χρονος με τη μοτοσικλέτα του. Εκεί βρισκόταν και ο 28χρονος αστυνομικός της Τροχαίας ο οποίος στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούσε έκανε σήμα στον 22χρονο να σταματήσει, ωστόσο εκείνος φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα και να παρέσυρε μαζί του τον αστυνομικό, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος.

Ο 22χρονος τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος όμως λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στην αστυνομία όπου και παραδόθηκε.

Σε βάρος του νεαρού οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πηγή: enikos.gr   rodiaki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θρήνος της Παναγίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θρήνος της Παναγίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ