2019-04-25 11:10:14
Φωτογραφία για Γερμανοί αναλυτές: «Ο Ερντογάν υλοποιεί τον Εθνικό Όρκο» – Δημοσιεύθηκε χάρτης με τουρκική τη Δ.Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου & την Κύπρο
Για ξεκάθαρη υλοποίηση του τρομερού τουρκικού σχεδίου «Εθνικός όρκος» του 1920 που συμπεριλαμβάνει την Δυτ.Θράκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel..., δημοσιοποιώντας σχετικό χάρτη, κινητοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας για τα επερχόμενα.

Έτσι οι δηλώσεις Ακάρ για «αποστρατικοποίση» των νησιών μας, οι κατηγορίες για ανύπαρκτες «πιέσεις» από το ελληνικό κράτος στην μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, και οι δήθεν προκλήσεις της ελληνικής ΠΑ στο Αιγαίο που αναφέρει ο τουρκικός τύπος, αποτελούν σαφέστατα προπέτασμα καπνού για τα βρώμικα και άκρως επικίνδυνα σχέδια της Τουρκίας τα οποία έχουν κινητοποιήσει πλέον ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο φόβος της Γερμανίας για την τουρκική εξωτερική πολιτική, αφορά χάρτη του 1920 τον οποίο υλοποιεί κατά γράμμα η Τουρκία με επικεφαλής τον Ερντογάν, γράφει το περιοδικό.


Ο χάρτης αφορά τον οθωμανικό όρκο, που περιλαμβάνει εδάφη σε Αιγαίο Δυτική Θράκη, Βουλγαρία κά.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK), υλοποιούν το συγκεκριμένο σχέδιο με αφορμή εκκαθαρίσεις στην Βόρεια Συρία εναντίων των Κούρδων του YPG. Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε με αυτές τις δικαιολογίες σε περιοχές όπως Al Bab, Jarablus και Afrin.

Ωστόσο, ορισμένοι Ευρωπαίοι είναι ανήσυχοι με την επίτευξη της ειρήνης στην Συρία, διότι όπως αποδεικνύεται οι Τούρκοι έχουν την δική τους ατζέντα», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η Τουρκία εισέβαλε σε Συρία και Ιράκ με σχέδιο την υλοποίηση του εθνικού όρκου και επίσημη δικαιολογία δήθεν την ειρήνη και την ασφάλεια, μόνο που δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση.

Το περιοδικό τονίζει ότι οι Τούρκοι λένε ψέματα για την κατάληψη του Afrin, στο οποίο υλοποιούν πολιτιστική και εθνοτική εκκαθάριση.

Οι Γερμανοί θυμίζουν ως παράδειγμα τη διαδικασία παράδοσης της περιοχής του Hatay από την Γαλλία στην Τουρκία το 1920, όταν «οι Τούρκοι ήταν μειονότητα στο Χατάι. Η Άγκυρα, άλλαξε την δημογραφική δομή εκεί σε μερικά μόνο χρόνια. Τώρα, οι Τούρκοι κάνουν το ίδιο στο Afrin και σε άλλες περιοχές στην Συρία.

Τι φοβούνται οι Γερμανοί

Οι Γερμανοί ειδικοί του περιοδικού, παρουσιάζοντας στους αναγνώστες τους το χάρτη του αποκαλούμενου εθνικού όρκου του 1920, αναφέρουν ότι περιοχές όπως η πόλη της Μοσούλης, το Αφρίν, η Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και η Κύπρο, αποτελούν στόχο της Άγκυρας και η υλοποίηση του χάρτη έχει προκαλέσει την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Κανείς δεν επιθυμεί στην δύση να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τα οποία έχουν ήδη μαζέψει τα «σύννεφα του πολέμου» πάνω από την ΝΑ Μεσόγειο.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι ανανέωσαν τις επεκτατικές τους φιλοδοξίες στο έδαφος της Συρίας και μετά από λεκτικές διαρροές μιας συζήτησης μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων του Ερντογάν σχετικά με τη διείσδυση στη Συρία, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών της δήλωσε ότι «η Δαμασκός και το Χαλέπι ήταν κάποτε τουρκικό έδαφος».

Σε δηλώσεις που επαναβεβαιώνουν τις επεκτατικές φιλοδοξίες του τουρκικού καθεστώτος και την ατζέντα του για την αποκατάσταση αυτού που ονομάζει η Άγκυρα οθωμανική κληρονομιά (εθνικός όρκος), ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοιλού δήλωσε ότι η Δαμασκός και το Χαλέπι αποτελούσαν περιοχές που «ήταν Τουρκία».

Σε ομιλία του σε συνάντηση υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο ίδιος δήλωσε ότι οι Τούρκοι και οι Σύροι ανήκουν σε ένα έθνος και ζούσαν κάτω από μια σημαία για σχεδόν 400 χρόνια.

Και πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος που ήταν επίσης αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος του ΑΚΡ, επί εποχής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Δαμασκός ήταν δική μας, το Χαλέπι ήταν δικός μας και βρίσκονταν στα σύνορα του έθνους μας που έχει οριοθετήσει το Οθωμανικό Γενικό Συμβούλιο».

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι επικαλούνται το οθωμανικό όρκο, που περιλαμβάνει εδάφη σε Αιγαίο Δυτική Θράκη, Βουλγαρία κά.

(Όσον αφορά το χάρτη, που υπάρχει συνημμένος στον Εθνικό Όρκο, αυτός περιλαμβάνει τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Δυτική Θράκη, μέχρι το Νέστο ποταμό, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραμπλούζ, την Ντερ αλ Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανγία).

Αμυντικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας με το σύνθημα της οθωμανικής κληρονομιάς και για αυτό εργάστηκε για να υποστηρίξει τρομοκρατικές συμμορίες ισλαμιστών, ούτως ώστε να επιτύχει αυτές τις φιλοδοξίες, υπό την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ τώρα υποστηρίζει την οργάνωση Janhet al-Nusra.

Ότι και να ετοιμάζουν οι «γείτονες» πάντως γνωρίζουν ότι για να πετύχουν τα άνομα σχέδια τους, πρέπει να υπερπηδήσουν το τεράστιο εμπόδιο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, την ισχύ των οποίων την γνωρίζουν πλέον καλά «εχθροί και φίλοι».
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ