2019-04-25 22:41:00
Φωτογραφία για Τα μυστικά του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»...
Είναι κτήμα του καθενός μας. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις, ή περνάς τη Μεγάλη Εβδομάδα μακριά από την ελληνική (τηλεοπτική) πραγματικότητα, δεν μπορεί, κάπου θα έχεις πετύχει τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» –ο ΑΝΤ1 τον προβάλλει κάθε χρόνο, κάτι σαν τάμα. 

Δεν είναι βέβαια μόνο ελληνικό φαινόμενο, η μίνι σειρά των 371 λεπτών που είχε γυρίσει ο σπουδαίος Φράνκο Τζεφιρέλι το 1977 έχει ιδιαίτερη απήχηση σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου και προβάλλεται παραδοσιακά το Πάσχα. 

Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτήν και πάρα πολλά έχουν γραφτεί επίσης. Αλλά υπάρχουν κάποια που ενδεχομένως να μην τα γνωρίζετε. 

1. Ο Φράνκο Τζεφιρέλι έχει περιγράψει στο βιβλίο «Franco Zeffirelli’s Jesus: A Spiritual Diary» ότι αποφάσισε να γυρίσει τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστεί η διαδεδομένη αντίληψη ότι οι Εβραίοι ευθύνονταν για τη σταύρωση του Ιησού. Ο σκηνοθέτης είχε πει ότι εμπνεύστηκε από τη Nostra Aetate, την ιστορική απόφαση του Βατικανού τον Οκτώβριο του 1965 (εδώ), με την οποία η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αναθεώρησε τις σχέσεις της με τις άλλες θρησκείες και έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από την προαιώνια θέση για την ευθύνη των Εβραίων για τα πάθη του Ιησού...

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ 
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ