2019-04-30 16:58:21
Φωτογραφία για Πρωτομαγιά 2019: Τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε
Σε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα συνδικάτα να πραγματοποιούν συλλαλητήρια, πορείεςκαι εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αρκετές άλλες πόλεις.

Με σύνθημα «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία», κόμματα, οργανώσεις και σωματεία βάσης αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους των περισσότερων πόλεων της χώρας.

Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη.

Το ΕΚΘ καλεί σε συγκλέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 πμ.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Αθήνα

Για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.


Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

Οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν, θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή και για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη, η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σοβαρή περιπέτεια υγείας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σοβαρή περιπέτεια υγείας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ