2019-04-30 20:23:14
Φωτογραφία για Μήνυμα της ΠΟΑΣΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, τονίζει ότι είναι αλληλέγγυα στον αγώνα τους, ενώ επισημαίνει με έμφαση την ανάγκη για ένα γνήσιο και δυνατό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στο ρόλο του αλλά και στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρά πλήρωσε το τίμημα της οικονομικής κρίσης τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

Η 1η Μάη συμβολίζει διαχρονικά τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για τη διασφάλιση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που ενώ κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, κινδυνεύουν να αφανισθούν είτε έχουν ήδη καταστρατηγηθεί βάναυσα και στη χώρα μας. Τα Μνημόνια άφησαν πίσω τους «συντρίμμια», τα συνδικάτα πληγωμένα και τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στα «γεράκια των αγορών».


 

Η ευθύνη όλων είναι ιστορική και ουδείς δικαιούται να θέτει σε κίνδυνο τη συνδικαλιστική λειτουργία και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

 

Ως Ομοσπονδία συντασσόμαστε σε αυτήν την συγκυρία με κάθε Ομοσπονδία και εργατικό σωματείο, που αγωνίζεται να κρατήσει ψηλά τη σημαία του αγώνα για ένα ακηδεμόνευτο ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο και ιδιωτικό φορέα της οικονομίας, αλλά και στο δικό μας, τον ευαίσθητο χώρο των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αστυνομικούς, που με αγώνες και θυσίες έχουν πετύχει τόσο τη συνδικαλιστική τους ανεξαρτησία όσο και την πλατιά αναγνώριση των συμπολιτών μας, καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και παράλληλα να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία του διαλόγου, να αρχίσει να ικανοποιεί αιτήματα χρόνων, υπερώριμων όμως για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της Ελληνική Αστυνομίας και της Ελληνικής Κοινωνίας. Ο Έλληνας Αστυνομικός είναι πάνω απ’ όλα κι αυτός εργαζόμενος με αυξημένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ως ένστολος δημόσιος λειτουργός, αλλά ούτε αυτή η αλήθεια συγκινεί τους κυβερνώντες. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζεται ακόμα ως «όργανο» παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για προστασία των εργασιακών του δικαιωμάτων αλλά και των υπηρεσιακών του ρόλων.

 

Το αγαθό της ασφάλειας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κλίνη του Προκρούστη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει στις προτεραιότητές της τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των υπηρεσιών, διαθέτοντας προς τούτο, και κατ’ εξαίρεση, τα αναγκαία κονδύλια. Οφείλουμε, λοιπόν, εμπνεόμενοι όπως έχουμε διακηρύξει επανειλημμένως, αλλά και δεσμευτεί πρόσφατα και από τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ