2019-04-30 21:02:13
Φωτογραφία για Στα πρόθυρα εμφυλίου η Βενεζουέλα - Όχημα της Εθνοφρουράς παρέσυρε διαδηλωτές (video)
Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Βενεζουέλα καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται μετά τη στρατιωτική εξέγερση κατά του Νικολά Μαδούρο στην οποία κάλεσε το λαό της χώρας ο Χουάν Γκουαϊδό.

Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να θέσουν τέρμα στην «υφαρπαγή της εξουσίας» από τον Μαδούρο, όπως ο ίδιος ζήτησε.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση της χώρας κάνει λόγο για πραξικόπημα. Ο πρόεδρος Μαδούρο τονίζει ότι οι διοικητές όλων των δυνάμεων ασφαλείας διατράνωσαν την πίστη τους στον Λαό, το Σύνταγμα και την Πατρίδα ενώ ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο, επέρριψε στην αντιπολίτευση την ευθύνη για ένα πιθανό «λουτρό αίματος» στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν οι εικόνες από το Καράκας όπου όχημα της Εθνοφρουράς παρέσυρε διαδηλωτές. Είχαν προηγηθεί οδομαχίες και πυροβολισμοί έξω από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, όπου νωρίς το πρωί της Τρίτης βρέθηκε ο Χουάν Γκουαϊδό και απεύθυνε κάλεσμα στο λαό της Βενεζουέλας για στρατιωτική εξέγερση.

A video showing the moment Pro-Guaido protestors were run over by a GNB vehicle near La Carlota airbase#Venezuela pic.twitter.com/xOEFgcKnSh

— CNW (@ConflictsW) 30 Απριλίου 2019

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων,σύμφωνα με καταγγελία της κυβέρνησης, ένας συνταγματάρχης που πρόσκειται στον Μαδούρο τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό έξω από την αεροπορική βάση.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ