2019-04-30 23:43:05
Φωτογραφία για Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής καταδικάζει απερίφραστα
Υποθέσεις όπως αυτή του παιδίατρου της Θήβας μας γεμίζουν λύπη και αγανάκτηση.

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις και τους συναδέλφους αυτούς. Πιστεύουμε όμως ότι αποτελούν μια απειροελάχιστη εξαίρεση, που κατά πάσα πιθανότητα χρήζει ψυχιατρικού ελέγχου.

Οι γονείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με τον παιδίατρο που εμπιστεύονται τα παιδιά τους και που με τα χρόνια έχουν γίνει φίλοι.

Η εξέταση παιδιών και μάλιστα σε δημόσιες δομές είναι αυτονόητο να απαιτεί την παρουσία κηδεμόνος αλλά και άλλου πλην του γιατρού νοσηλευτικού προσωπικού στην αίθουσα εξέτασης.

Όντας προσωπικά μέλος της επιτροπής του ΚΕΣΥ για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης των παιδιάτρων για την λήψη ειδικότητας, είχα προτείνει πριν από μερικούς μήνες όλοι να περνούν από αδρό ψυχιατρικό έλεγχο, αλλά η πρόταση αντιμετωπίστηκε μάλλον με μειδιάματα και φυσικά ούτε και συζητήθηκε. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι τα κοινωνικά επαγγέλματα όπως του γιατρού, του εκπαιδευτικού, του λειτουργού δικαιοσύνης κλπ είναι απαραίτητο να περνούν και πριν την έναρξη επαγγέλματος αλλά και περιοδικά, ψυχιατρικό έλεγχο για το καλώς έχειν της ψυχικής τους υγείας.

Ο Πρόεδρος

Κώστας Νταλούκας
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ