2019-05-01 09:00:42
Φωτογραφία για Με 124 νεκρούς στην πλάτη τους ζητούν τα ρέστα από τον Μητσοτάκη
Το γαρ πολύ της θλίψεως...

Του Σάκη Μουμτζή

Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να αποδοκιμάσει τον δήμαρχο της Καλαμάτας για τις δηλώσεις που έκανε για το ατυχές, θανατηφόρο, περιστατικό στον πασχαλινό σαϊτοπόλεμο.

Λες και ο κάθε αρχηγός κόμματος θα πρέπει να παρακολουθεί και να σχολιάζει τις δηλώσεις του κάθε δημάρχου.

Αλλά, προς στιγμήν, ας μπούμε στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όντως, θα έπρεπε ο Κ.Μητσοτάκης να ασχοληθεί με το θέμα που στοίχισε την ζωή σε έναν εργαζόμενο την ημέρα του Πάσχα και να στηλιτεύσει τον δήμαρχο.

Ως εδώ καλά.

Όμως, κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι γνωστό, εδώ και πολύ καιρό, πως στον σαϊτοπόλεμο συχνά ακρωτηριάζονται συμμετέχοντες σε αυτόν.  

Γιατί η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργείου, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του κοινού; Δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά την δημόσια ασφάλεια, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει και βεβαρημένο παρελθόν;


Ή πολύ περισσότερο αν επιθυμεί την κατάργηση αυτού του εθίμου—όπως με περισσή «ευαισθησία» δηλώνουν αριστεροί και αριστερούληδες-- γιατί δεν το έπραξε; Τι είναι; Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης;

Αντί να απολογείται για όλα αυτά, γίνεται και κατήγορος.

Όμως η κατάσταση ξεφεύγει, και αγγίζει τα όρια και της υποκρισίας και του θράσους, αν αναλογιστούμε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κουβαλά στην πλάτη της 124 νεκρούς. Σύμφωνα λοιπόν με την συριζαϊκή λογική, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας να αποδοκιμάσει την περιφερειάρχη Ρ.Δούρου, καθώς έχει, τουλάχιστον, την πολιτική ευθύνη για τους 124 νεκρούς.

Το έπραξε; Όχι. Και όχι μόνον δεν το έπραξε, αλλά την επιβράβευσε κιόλας δίνοντας της εκ νέου το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής.

Κατά τα άλλα, να καταδικάσει ο Κ.Μητσοτάκης τον δήμαρχο Καλαμάτας.

Αλλά, ας το προχωρήσω και παρακάτω.

Μπορούμε να ξεχάσουμε την κακοσκηνοθετημένη παράσταση με σκηνοθέτη τον ίδιον τον Τσίπρα το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι; Τότε που υποκρίνονταν πως δεν γνώριζαν τίποτα για την ύπαρξη νεκρών και για το μέγεθος της καταστροφής;

Αυτοί οι απίθανοι τύποι τολμάνε και εγκαλούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικού αμοραλισμού.

Τελικά, η απόγνωση προ του φάσματος της ήττας, είναι κακός σύμβουλος. Το θράσος και η επιθετικότητα που είναι εγγενή γνωρίσματα της Αριστεράς, λαμβάνουν την πιο οξεία έκφραση τους.

Άλλες φορές προκαλούν θυμηδία, άλλες αγανάκτηση. Αλλά με 124 νεκρούς στην πλάτη τους, οι Συριζαίοι να κατηγορούν τον Μητσοτάκη για τις δηλώσεις ενός δημάρχου, αυτό ξεπερνά κάθε όριο.

Το γαρ πολύ της θλίψεως...
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ