2019-05-01 10:51:24
Φωτογραφία για Σήμερα το “τελευταίο αντίο” στον άτυχο εικονολήπτη
Σήμερα στις 18:00 παίζεται η «τελευταία πράξη του δράματος» για τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του καλύπτοντας το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην

Καλαμάτα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Εύα Μεσσηνίας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κόντρες για τον σαϊτοπόλεμο, με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ότι το έθιμο δεν μπορεί να καταργηθεί αφού «είναι στο DNA των κατοίκων» και τον ίδιο να ανακατασκευάζει, δηλώνοντας πως «ληφθεί μέτρα καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό το τρέχον θεσμικό πλαίσιο.

Οι επτά συλληφθέντες για το θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία και η δίκη τους ορίστηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

http://www.ant1news.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ