2019-05-02 08:12:24
Φωτογραφία για Moody's: Το πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας ευνοεί τις μελλοντικές τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων
Ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει ο οίκος Moody's, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά θετικό πιστωτικό γεγονός (credit positive) για τις μελλοντικές τιτλοποιήσεις. Όπως εξηγεί ο οίκος ο νόμος, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 30 Απριλίου, διασφαλίζει μία πιο απλή, αυτοματοποιημένη διαδικασία αιτήσεων για προστασία και προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Όπως αναφέρει σε χθεσινό σημείωμά του ο οίκος, ο νόμος επιτρέπει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, περιορίζει τη γραφειοκρατία και βελτιώνει το συνολικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις. «Η εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, καθώς θα ενισχύσει το βάθος των δεδομένων, που είναι διαθέσιμα για ανάκτηση εγγυήσεων» υπογραμμίζει.

Οι αναλυτές του Moody's υπενθυμίζουν ότι το νέο πλαίσιο επιβάλλει πιο αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας για οφειλέτες (νοικοκυριά ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις), που επιδιώκουν προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Όσοι θέλουν να ενταχθούν σε αυτό μπορούν να ακολουθήσουν μία αποπλοποιημένη online διαδικασία σε αντίθεση με την προηγούμενη η οποία ήταν χρονοβόρα και δαπανηρή. 

Σημειώνουν πάντως ότι η online πλατφόρμα δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργική, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι εφημερίδες σήμερα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι εφημερίδες σήμερα...
Ο καιρός σήμερα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο καιρός σήμερα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ