2019-05-02 18:42:27
Φωτογραφία για Σκληραίνει η κόντρα για τη διοίκηση του ΠΙΣ - Στο ΣτΕ οι εκλεγέντες που καθαιρέθηκαν
Newsroom Ηealthmag.gr

Σε ισχύ η υπουργική απόφαση επισημαίνει ο γ.γ. της διοίκησης που διενέργησε τις εκλογές, Δημήτρης Βαρνάβας

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το ΔΣ των τελευταίων εκλογών του ΠΙΣ.

Οι εκλεγέντες προχώρησαν σήμερα το πρωί στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης, χαρακτηρίζοντας προσχηματικούς τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

"Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα.Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας
. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση", σημειώνουν οι κ.κ. Αθ. Εξαδάκτυλος και Γ. Ελευθερίου, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του νέου Δ.Σ., αντίστοιχα. Και προσθέτουν: "Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ΠΙΣ αναμένει την έκβαση της υπόθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου τις εκλογές στις Δημοκρατίες, τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη".

Ο Δ. Βαρνάβας

Με αφορμή την παραπάνω σχετική ανακοίνωση, ο Δημήτρης Βαρνάβας, γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του ΠΙΣ, το οποίο διενήργησε τις εκλογές και το οποίο επανέρχεται με την ακυρωτική υπουργική απόφαση, επισημαίνει ότι "Το εν λόγω Δελτίο Τύπου δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κ.κ. Αθ. Εξαδάκτυλο και Γ. Ελευθερίου, και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την υπουργική Απόφαση (σχετικό ρεπορτάζ Healthmag, εδώ) η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το ΔΣ που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3/3/2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών.

Η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ' ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού".
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ