2019-05-02 19:46:18
Φωτογραφία για Ακροδεξιά συνάντηση στα συρματοπλέγματα...
...Όρμπαν-Σαλβίνι στα σύνορα με ιδιαίτερο συμβολισμό Ο Όρμπαν κάλεσε το ΕΛΚ να συνεργαστεί με τους ακροδεξιούς και να μην «αυτοκτονήσει» συνεργαζόμενο με Φιλελεύθερους και Σοσιαλιστές. Ενισχύουν διαρκώς τους δεσμούς τους οι Βίκτορ Όρμπαν και Ματέο Σαλβίνι με...

τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας να επισκέπτεται την Ουγγαρία για να συζητήσουν το μεταναστευτικό στην Ε.Ε. εν όψει των ευρωεκλογών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά επισκέφθηκαν τους φράκτες με τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορα της Ουγγαρίας, που στόχο έχουν να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Επίσης ο Ματέο Σαλβίνι συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του, υπουργό Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ, με θέμα το προσφυγικό μεταναστευτικό.

Ο Ματέο Σαλβίνι, που κάνει εκστρατεία για να συμμαχήσουν τα εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αναδειχθεί στις 26 Μαΐου, δήλωσε ότι η Ιταλία και η Ουγγαρία «έχουν πανομοιότυπες ιδέες στο ζήτημα της μετανάστευσης και περιμένουμε η νέα Ευρώπη να προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα από τις 27 Μαΐου».


Μάλιστα υποστήριξε ότι οι δύο χώρες συμφωνούν ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει τις εμπορικές της σχέσεις με τις τρίτες χώρες που δεν συνεργάζονται στο πρόγραμμα επαναπατρισμού προσφύγων και μεταναστών των οποίων απορρίφθηκε η αίτηση για παροχή ασύλου.

Άλλωστε και ο Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa, χαρακτήρισε τον Ματέο Σαλβίνι «το πιο σημαντικό πρόσωπο σήμερα στην Ευρώπη στο θέμα του μεταναστευτικού», το οποίο είπε ότι είναι «το πιο σοβαρό ζήτημα στη σύγχρονη ιστορία».

Ο Βίκτορ Όρμπαν, το κόμμα του οποίου Fidesz μετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, από το οποίο απειλήθηκε να εκδιωχθεί λόγω των ακραίων θέσεών του (τώρα η συμμετοχή είναι σε αναστολή μέχρι νεωτέρας), υποστήριξε επίσης ότι το ΕΛΚ πρέπει να συμμαχήσει με λαϊκιστικές, εθνικιστικές παρατάξεις μετά τις ευρωεκλογές αυτού του μήνα.

Ο Όρμπαν έκανε νύξη και στην ευρωπαϊκή συμμαχία εθνικιστικών, αντιμεταναστευτικών κομμάτων που προωθεί ο Σαλβίνι, δηλώνοντας πως «χρειάζεται να βρούμε άλλον δρόμο, μέσω της συνεργασίας με την άκρα δεξιά στην Ευρώπη».

Ο Όρμπαν αρνείται ότι παραβιάζει θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. και επιμένει πως θέλει το κόμμα του να παραμείνει στο ΕΛΚ. Ωστόσο, όπως είπε, η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά πρέπει να ξεπεράσει την απέχθειά της έναντι της Άκρας Δεξιάς. «Το ΕΛΚ ετοιμάζεται να διαπράξει πολιτική αυτοκτονία, σκοπεύει να συνδεθεί με την Αριστερά», είπε.

Το ΕΛΚ αναμένεται να καταλάβει τις περισσότερες έδρες στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι, για να πάρει τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου και να προωθήσει το πρόγραμμά του, θα πρέπει να συμμαχήσει με άλλες παρατάξεις μέσα στο Σώμα.

Ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ έχει δηλώσει πως θα προτιμούσε να συμμαχήσει με τους Σοσιαλιστές ή με τους Φιλελεύθερους παρά με τους ευρωσκεπτικιστές και τους εθνικιστές.

«Οι εθνικιστές θα είναι οι εχθροί μας», είπε ο Βέμπερ αρχίζοντας την εκστρατεία του εν όψει ευρωεκλογών τον περασμένο μήνα.

Επίσης, οι δηλώσει Όρμπαν προκάλεσαν την αντίδραση της επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Αν ο Όρμπαν επιλέγει να απομακρυνθεί κι άλλο από το ΕΛΚ, δεν θα υπάρξει κανένας δρόμος επιστροφής στο ΕΛΚ ούτε για τον ίδιο ούτε για το Fidesz», δήλωσε σχολιάζοντας τη συνέντευξη Όρμπαν.

Εξάλλου, αφότου το κόμμα του τέθηκε στο περιθώριο της πολιτικής ομάδας της Κεντροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, «ο Όρμπαν και το κόμμα του δεν έχουν πλέον καμία επιρροή στην πολιτική του ΕΛΚ», πρόσθεσε...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ