2019-05-03 09:52:12
Φωτογραφία για Ο εμπαιγμός των ψηφοφόρων...
Αν η Ν.Δ. προχωρήσει σε αυτά που έχει εξαγγείλει και καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Πολάκη, ένα είναι βέβαιο: η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει επισήμως με τον πιο δυναμικό τρόπο.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Κυρ. Μητσοτάκη και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο κάθε πρόταση μομφής σε υπουργό του θα τη μετατρέπει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Συνεπώς, η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι συνολική και σε όλα τα μέτωπα.

Η ουσιαστική αντιπαράθεση των πολιτικών δυνάμεων –και κυρίως αυτή ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση–, ειδικά σε προεκλογική περίοδο, είναι το ζητούμενο και ο ασφαλέστερος τρόπος για να μπορεί ο ψηφοφόρος να αποκτά ολοκληρωμένη γνώση των πολιτικών θέσεων και προγραμμάτων και ασφαλή κριτήρια ψήφου.


Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο ορθώς πράττει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όταν στοχοποιούν –δικαίως ή αδίκως– έναν υπουργό του, τοποθετεί μπροστά στον στόχο ολόκληρη την κυβέρνηση. Άλλωστε είναι γνωστή η πρακτική του πολέμου φθοράς που ακολουθεί η Ν.Δ., η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον Πολάκη. Η κυβέρνηση είναι ο στόχος της.

Δεύτερος στόχος στην αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. είναι να αφαιρέσει από την κυβέρνηση την οποιαδήποτε δυνατότητα να θεσμοθετηθούν μέτρα που θα ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα. Όπου αυτό δεν γίνεται κατορθωτό, στόχος είναι να μην μπορεί η κυβέρνηση να τα πιστωθεί.

Εκεί εδράζεται και η βιασύνη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα το κόμμα του θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για να μη μειωθεί, από το 2020, το αφορολόγητο. Το ίδιο είχε κάνει στα τέλη του περασμένου χρόνου καταθέτοντας ανάλογη τροπολογία για να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Τότε, είχε αποφύγει να πει αν είναι υπέρ των μονομερών ενεργειών απέναντι στους δανειστές. Δηλαδή, της νομοθέτησης μέτρων που αναιρούν τα συμφωνηθέντα μαζί τους. Οφείλει να το πει τώρα. Ζητεί από την κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς για να μη μειωθεί το αφορολόγητο ή όχι; Κάποια στιγμή ο εμπαιγμός των ψηφοφόρων πρέπει να τελειώσει...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ