2019-05-05 23:30:48
Φωτογραφία για Σηκώνει το γάντι η Κύπρος: Υπό έκδοση διεθνές ένταλμα σύλληψης για όσους συμμετέχουν στις τουρκικές γεωτρήσεις
Αυστηρό μήνυμα για τον άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύουν στέλνει το Ράδιο Κύπρος, ο κυπριακός σταθμός εκπομπής Navtex, προειδοποιώντας για τις νομικές συνέπειες που θα έχουν οι εμπλεκόμενοι.

Ειδικότερα, η Λευκωσία, σε αυτή την πρώτη κίνηση αντίδρασής της, ενημερώνει όσους συμμετέχουν στις τουρκικές γεωτρήσεις ότι θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον τους, βάσει διεθνούς Δικαίου.

Το μήνυμα ενημερώνει τους ναυτιλομένους ότι το τουρκικό γεωτρύπανο διεξάγει παράνομες επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας, ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα και τονίζει ότι θα εκδοθεί εναντίον τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ράδιο Κύπρος:

«Ενημερώνεστε ότι το πλωτό γεωτρύπανο "Φατίχ" και τα υποστηρικτικά του οχήματα διεξάγουν παράνομες επιχειρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
. Οι ενέργειες τους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας και συνιστούν σοβαρά ποινικά αδικήματα βάσει των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσα πρόσωπα και εταιρείες εργάζονται και/ή παρέχουν υπηρεσίες που υποστηρίζουν και υποκινούν τις παράνομες ενέργειες του "Φατίχ" παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας».

Ως εκ τούτου, θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί εναντίον τους.

Απαιτούμε από το γεωτρύπανο "Φατίχ" και τα υποστηρικτικά του οχήματα όπως άμεσα τερματίσετε τις παράνομες ενέργειές σας».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ