2019-05-07 12:30:25
Φωτογραφία για Εκτός Facebook και Instagram επικίνδυνες φωνές
Επικίνδυνοι, και άρα εκτός Facebook, κρίθηκαν και βρίσκονται στο εξής διάσημες προσωπικότητες, γνωστές για την αντισημιτική γλώσσα ή τις ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσουν στις αναρτήσεις τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να βάλει φρένο στη ρητορική μίσους.

Ο Λούις Φάρακαν, ηγέτης της οργάνωσης Έθνος του Ισλάμ, ο Άλεξ Τζόουνς, ιδρυτής του «Infowars», αλλά και άλλοι γνωστοί ακροδεξιοί όπως ο Μάιλο Γιαννόπουλος, η Λόρα Λούμερ, ο Πολ Νίλεν αποτελούν άπαντες παρελθόν από το Facebook. Ο Τζόουνς και το InfoWars είχαν μπλοκαριστεί από το Facebook από τον Αύγουστο του 2018, διατηρούσαν όμως την παρουσία τους στο Instagram – που ανήκει στο Facebook.  

Όλοι τους είχαν με κάποιον τρόπο προωθήσει τη βία. Στον απόηχο του μακελειού στο Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, όπου ακροδεξιός Αυστραλός σκότωσε εν ψυχρώ 50 μουσουλμάνους και μετέδωσε ζωντανά τη δράση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook δηλώνει αποφασισμένο να διαγράψει κάθε «επικίνδυνο άτομο ή οργανισμό».


«Ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος άνδρας», είχε δηλώσει ο Φάρακαν το 1984 σε συνέντευξή του. Η Αμερικανίδα Λόρα Λούμερ αναρτούσε βίντεο κατά των μουσουλμάνων. Νίλεν και Γιαννόπουλος επίσης έκαναν αναρτήσεις ακροδεξιού περιεχομένου.

Σε μία προσπάθεια μάλιστα να είναι βέβαιος ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων ανθρώπων από το Facebook, η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι θα διαγραφούν, ομάδες, σελίδες και λογαριασμοί που εκπροσωπούν τα παραπάνω άτομα αν γίνει γνωστό πως στις ομάδες, στις σελίδες ή στους λογαριασμούς αυτούς συμμετέχουν οι διαγραφέντες.

Την περασμένη εβδομάδα το Facebook μπλόκαρε και την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και δεν επιτρέπει πλέον κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της.

Οι ίδιοι ασφαλώς που διεγράφησαν αντέδρασαν με κάθε τρόπο, επιμένοντας ότι δεν έχουν παραβιάσει κανέναν κανονισμό ή υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Επικρίσεις εκφράστηκαν ωστόσο και για την καθυστερημένη αντίδραση της εταιρείας, με αποτέλεσμα ορισμένοι επικριτές να σχολιάζουν ότι μοναδικός στόχος του Facebook ήταν να βελτιώσει την εικόνα του, αναφέρει το CNN.
πηγή
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ