2012-06-13 14:01:00
Φωτογραφία για Αν τους βρείτε, γράψτε μας...
Σαφάρι για οφειλέτες στο εξωτερικό  

Στην ενεργοποίηση όλων των διατάξεων και διαδικασιών που εντάσσονται στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής που ισχύει μεταξύ των κρατών-μελών για την είσπραξη απαιτήσεων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει ήδη δρομολογήσει για τον εντοπισμό αδήλωτων κεφαλαίων ή την είσπραξη χρεών προκειμένου να ενισχυθούν οι εισπράξεις του δημοσίου και να στηριχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Στο εξωτερικό διοχετεύονται το τελευταίο δίμηνο εταιρικά κεφάλαια με νόμιμες, νομότυπες και παράνομες μεθόδους, όπως διαπιστώνουν οι κρατικές υπηρεσίες και ενώ ταυτόχρονα χάνονται σημαντικού ύψους φορολογικά έσοδα από την καθυστέρηση που εντοπίζεται σχετικά με τον έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών.

Παράλληλα, στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό, κ. Γ. Ζανιά με τους προϊσταμένους των μεγαλύτερων ΔΟΥ.

Στο μεταξύ, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 10,882 δισ. ευρώ το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2012. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 18,168 δισ ευρώ το πεντάμηνο, παρουσιάζοντας υστέρηση 666 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου των 18,834 δισ ευρώ που έχει τεθεί για το ίδιο διάστημα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ