2019-05-08 11:52:53
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων για το χαράτσι 70% στις εξετάσεις! Τι θα αποφασίσουν
Δήμητρα Ευθυμιάδου 8 Μαΐου 2019

Στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) θα συναντηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι των εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων με αφορμή το χαράτσι που φθάνει ακόμη και το 70 % στην αποζημίωση των εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

Τόσο από την πλευρά του ΙΣΑ, όσο και από αυτή των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, θα επιδιωχθεί να τηρηθεί μία κοινή στάση.

Άλλωστε το πρόβλημα είναι κοινό αφού πλέον κινδυνεύουν με λουκέτο εκατοντάδες μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα σε όλη τη χώρα. Διαβάστε ΕΔΩ πόσα πρέπει να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ: « Άγριο χαράτσι μέχρι και 70% στις διαγνωστικές εξετάσεις στα μικρά ιατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια! Ανάστατος ο κλάδος»

Τι μελετάται

Οι εκπρόσωποι τόσο των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, όσο και των εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων επεξεργάζονται κοινό σχέδιο αντίδρασης δεδομένου ότι το χαράτσι δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τα αρχεία του ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε με βάση και το νόμο εάν ξεπεραστεί η προϋπολογισθείσα δαπάνη, τη διαφορά την πληρώνουν οι πάροχοι των υπηρεσιών.


Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πρώτες κινήσεις θα περιλαμβάνουν ενέργειες διαμαρτυρίας προς το υπουργείο υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ μελετάται ακόμη και η μαζική καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ και έναν μήνα μεγάλες κοινωνικές ομάδες με απόφαση του υπουργού Υγείας, πραγματοποιούν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, χωρίς να πληρώνουν καμία συμμετοχή.

Ωστόσο ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις δεν έχει αυξηθεί ώστε να καλυφθούν οι νέες δωρεάν εξετάσεις, με αποτέλεσμα το κόστος να το πληρώνουν τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα. Δείτε ΕΔΩ ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις: «Αλλάζουν οι συμμετοχές στις διαγνωστικές εξετάσεις! Ποιοι θα έχουν μηδενική»

Όπως και να χει το νέο χαράτσι στον κλάδο προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στην εξυπηρέτηση των ασθενών, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα τα προβλήματα να ενταθούν το επόμενο διάστημα ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ