2019-05-09 08:00:17
Φωτογραφία για Παρέμβαση ΗΠΑ για την επανάληψη εκλογών στην Τουρκία: Ασυνήθιστη αυτή η απόφαση
«Ασυνήθιστη» χαρακτήρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση της Άγκυρας για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και προέτρεψε την Τουρκία να διεξάγει τις εκλογές με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ, το καθεστώς της ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και τις προσδοκίες της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρμτεντ, Μόργκαν Ορτάγκους, έχει ως εξής:

«Οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και η αποδοχή των νόμιμων εκλογικών αποτελεσμάτων είναι απαραίτητες για οποιαδήποτε δημοκρατία.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας έχει λάβει την απόφαση, αφού πιστοποίησε τα αποτελέσματα των εκλογών του δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαρτίου, να επαναλάβει αυτές τις εκλογές. Εμείς, όπως και άλλοι φίλοι της Τουρκίας, λαμβάνουμε υπόψη αυτήν την ασυνήθιστη απόφαση.

Η Τουρκία έχει μακρά, υπερήφανη δημοκρατική παράδοση. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να διεξάγουν αυτές τις εκλογές σύμφωνα με τους νόμους της και κατά τρόπο που είναι σύμφωνος με τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ, το καθεστώς της ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και τις προσδοκίες της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ