2019-05-09 12:47:08
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η μεταφορά φαρμάκων με courier μετά τις ντροπιαστικές ουρές στα φαρμακεία! Ποιος θα πληρώνει τα έξοδα
Δήμητρα Ευθυμιάδου 9 Μαΐου 2019

Με courier θα μπορούν τελικά να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους οι βαριά πάσχοντες όπως οι καρκινοπαθείς, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των εικόνων από τις ντροπιαστικές ουρές στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, που έβγαλε στον «αέρα» η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Μία εικόνα ταλαιπωρίας που υπάρχει εδώ και χρόνια, χωρίς καμία διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να έχει δώσει λύση μέχρι στιγμής.

Μάλιστα όταν πριν από περίπου έναν μήνα οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ είχαν καταγγείλει ότι ασθενείς αναγκάζονται να οδηγούν ακόμη και 400 χιλιόμετρα για να παραλάβουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η Διοίκηση επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μία ετεροχρονισμένη ανακοίνωση. Διαβάστε ΕΔΩ τα επιχειρήματα: «ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για τις ουρές στα φαρμακεία»

Μετά το νέο σάλο για τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος γνωστοποιεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς για να παραλάβουν τα φάρμακά τους με courier στο σπίτι.


Ποιος θα πληρώνει για τη μεταφορά φαρμάκων με courier

Παρά τις οδηγίες που δίνονται όμως, δεν διευκρινίζεται εάν τα έξοδα μεταφοράς θα καλύπτονται από τους ασθενείς ή όχι.

Ειδικότερα με βάση την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, μετά την κατάργηση της νοσοκομειακής γνωμάτευσης και χωρίς έντυπο βιβλιάριο υγείας, υποβάλλεται από τους ασθενείς έντυπο εξουσιοδότησης των εταιρειών ταχυμεταφοράς για παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία της «κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων».

Ο ασθενής θα μπορεί να εξουσιοδοτεί έως τρεις υπαλλήλους της πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς και το έντυπο θα πρέπει να είναι «συμπληρωμένο πλήρως σε όλα τα πεδία κάθε φορά και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή».

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι συχνά πυκνά ανοίγει η συζήτηση για λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα οποία ταλαιπωρούν τους ασθενείς, και η διάθεση των ακριβών φαρμάκων (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Η μάχη για τη διατήρησή τους! Έρχεται λουκέτο;”

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πάντως Βασίλης Πλαγιανάκος, είχε προαναγγείλει αλλαγές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και διευκόλυνση των ασθενών. Άγνωστο πότε θα αλλάξουν οι συνθήκες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ