2019-05-09 21:22:53
Φωτογραφία για Οι κάλπες ...της οργής
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης και σε κλίμα ισχυρής πόλωσης θα κυμανθεί το πολιτικό σκηνικό.

Αρχικά ενόψει των Ευρωεκλογών αλλά και για τους επόμενους (πέντε;) μήνες έως τις εθνικές εκλογές. Ο κύβος ερρίφθη στη Βουλή με μία όχι απλά σφοδρή αλλά οργισμένη αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στο τραπέζι θα πέσουν όλα τα όπλα. Αν κάποιοι είχαν κατά νου ότι θα κρατηθούν... εφεδρείες ενόψει των εθνικών εκλογών που δεν θα χρησιμοποιούνταν στις Ευρωεκλογές μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση είχε άλλωστε χαρακτηρίσει τις Ευρωεκλογές ως Ά ημίχρονο της συνολικής πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ και η κυβέρνηση ρίχνοντας προχθές στο τραπέζι τις προεκλογικές παροχές - μέτρα έδειξε ότι δίνει ρέστα σε μάχη επιβίωσης. Από εκεί και πέρα ήταν μάλλον αναμενόμενο ότι η πρώτη επίσημη προεκλογική αντιπαράθεση στη Βουλή θα διεξαγόταν σε σκληρές πολιτικές συνθήκες. Αντιπαράθεση προσωπική μεταξύ των δύο αρχηγών και εφ’ όλης της ύλης.


Είναι λοιπόν σαφές ότι μπήκαμε σε περίοδο πολιτικών εξελίξεων. Και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που πολιτικά για την Ελλάδα αναβαθμίζονται σημαντικά ως εσωτερική σύγκρουση, θα σηματοδοτήσει σειρά γεγονότων. Καθώς είναι σαφές ότι αν για παράδειγμα η κυβέρνηση συντριβεί στις πρώτες κάλπες μετά το 2015, θα καταστεί εντελώς προβληματική η παραμονή της στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο. Και αυτό δεν θα είναι μόνο πολιτική ανάγκη αλλά και απαίτηση της κοινωνίας και της αγοράς. Όπως βεβαίως αν η αντιπολίτευση δεν πετύχει τον στόχο να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους και να υπερβεί τον συνήθη χαλαρό χαρακτήρα της ευρωκάλπης, δεν θα καταφέρει να λάβει το επίσημο πολιτικό μήνυμα που θα επιδιώκει.

Ούτως ή άλλως όμως, το κλίμα δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει πλέον, να υπάρξει οποιαδήποτε συναίνεση ή συνεννόηση μέχρι τις εθνικές εκλογές. Και αν αυτές τελικά γίνουν τον Οκτώβριο, τότε το διάστημα αυτό ίσως φανεί χρονικά πολύ μεγάλο για μία οικονομία και μια χώρα όπου τα πάντα θα έχουν παγώσει ενόψει εκλογών. Αν αυτό υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να συμβεί, με το κλίμα ισχυρής πόλωσης που διαμορφώνεται πλέον, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται.

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση για το ποια επόμενη ημέρα θέλουμε ξεκίνησε. Ιδεολογίες, πολιτικές και προσωπικότητες θα κρίνουν πιθανώς όχι τη νίκη- που δημοσκοπικά δείχνει "κλειδωμένη"- αλλά το εύρος της, που αποτελεί το κρισιμότερο ζητούμενο. Από αυτήν τη διαφορά άλλωστε περνά και το πολιτικό στόρι της επόμενης ημέρας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Skoda Superb
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Skoda Superb
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ