2019-05-10 14:46:47
Φωτογραφία για Κριτική σε Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής από Θεοχαρόπουλο
Διπλά ''πυρά'' στη Νέα Δημοκρατία και στο Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας πως η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου «άνοιξε το δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς». Όπως είπε: «Η δική μας θέση είναι σταθερή», ενώ σημείωσε «αναλαμβάνουμε ευθύνες στα δύσκολα. Μία σύγχρονη προοδευτική πρόταση είναι αναγκαία».

Συνέχισε μιλώντας για ''δολοφονία χαρακτήρων'' που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα είπε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «όταν η επίθεση γίνεται προς νεκρούς τότε παίρνει άλλη διάσταση», ενώ σημείωσε πως «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία μίλησε για «υπενοικίαση του κόμματος στον Αδ. Γεωργιάδη», ενώ έκανε λόγο για ''συμβόλαιο με τη διαπλοκή''. Όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως «έχει επιλέξει τη συμπόρευση με τη δεξιά» και έχει πάρει «μια βαθιά ανιστόρητη θέση και θέτει ως στόχο τη στρατηγική ήττα αριστεράς». Μάλιστα έκανε λόγο για ένα ''περίκλειστο'' κόμμα.


Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε και στις συνεργασίες πολιτικών κομμάτων και βουλευτών. «Είμαι σε ένα κόμμα στη Δημοκρατική Αριστερά και είχα συνεργαστεί με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο διάλεξε να πάρει το δρόμο προς τα δεξιά, αντίθετα από ότι έκανε ο Σάντσεθ. Και συνεργάστηκα με τη ριζοσπαστική αριστερά». Επισημαίνοντας πως τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκούσε κριτική σε αυτή τη συνεργασία «έκανε την έκτη του μεταγραφή και μάλιστα με τον κύριο Ψαριανό που έχει αλλάξει πέντε κόμματα».

Το λόγο πήρε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για "θράσος" του κυρίου Θεοχαρόπουλου και κάνοντας αναφορά σε "θεσιθήρες". Με τον Υπουργό να απαντά «κάνατε κόμμα αφήσατε το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια γυρίσατε για να συμμετέχετε στην κυβέρνηση Σαμαρά»,  προσθέτοντας: «Καλύτερα να κοιτάζεστε στο καθρέφτη πριν μιλήσετε».

Η κόντρα συνεχίστηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά εκ νέου το λόγο λέγοντας: «Δεν κατέβηκα όπως εσείς βουλευτής με άλλο κόμμα» και να απαντήσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Το γαρ πολύ της θλίψεως....». 

Κατά την ομιλία του ο νέος Υπουργός Τουρισμού επέλεξε να εστιάσει στην πορεία της οικονομίας και στο νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκαν στο Ζάππειο. «Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός περιλαμβάνεται ένα σχέδιο για τα πλεονάσματα το οποίο μάλλον δεν το είδε, το ξέχασε ο κύριος Μητσοτάκης» σημείωσε, ενώ όσον αφορά το αφορολόγητο επεσήμανε: «Βεβαίως πρέπει να μειωθεί και αυτό πρέπει να γίνει με την κατάλληλη διαπραγμάτευση».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ