2019-05-14 23:52:24
Φωτογραφία για Ποιοί θα κάνουν κουμάντο στον ΟΠΑΠ. Το νέο ΔΣ
Ποιοί θα "κάνουν κουμάντο" στον ΟΠΑΠ. Το νέο ΔΣ

Εξι Τσέχοι και δύο Ρώσοι μετέχουν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο  του ΟΠΑΠ,  που συγκροτήθηκε σήμερα, μόλις μεταβιβάσθηκε το 33% των μετοχών της εταιρίας από το ΤΑΙΠΕΔ στην Emma Delta.΄

Οι Ελληνες μέτοχοι κατέχουν τρεις θέσεις στο 11μελές ΔΣ, εκπροσωπούμενοι από τους Γιώργο Μελισσανίδηκαι Χρήστο Κοπελούζο (γιούς των Δημ. Μελισσανίδη και Δημ. Κοπελούζου αντίστοιχα) και τον Σπύρο Φωκά.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Τσέχος πρώην τραπεζίτης Kamil Ziegler (φωτο αριστερά), πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Jiri Smejc, μεγαλομετόχου της Emma Capital και της Emma Delta.

Ο κ. Ziegler έχει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και τον χρηματοοικονομικό, έχοντας διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της αυστριακής Raiffeisen Bank, που κυριαρχεί στις αγορές της κεντροανατολικής Ευρώπης.

Υπήρξε επίσης οικονομικός διευθυντής του PP Fund, το οποίο έχει αποκτήσει μεγάλη συμμετοχή στην Τράπεζα Πειραιώς.


Πείρα έχει αποκτήσει και στον τομέα του gaming, καθώς υπήρξε διευθύνων σύμβουλος  του "τσέχικου ΟΠΑΠ" (εταιρία Sazka),  που ιδιοτικοποιήθηκε και περιήλθε υπό τον έλεγχο του Jiri Smejc, μέσω των funds KKCG και PPF.

Ο Σπύρος Φωκάς, προερχόμενος από τον εφοπλιστικό χώρο, γίνεται μη εκτελεστικός Α' αντιπρόεδρος και ο Τσέχος Pavel Horak μη εκτελεστικός Β' αντιπρόεδρος. Εκτελεστικό μέλος ορίσθηκε ο Michael Houst.

Μη εκτελεστικά μέλη είναι οι Γ. Μελισσανίδης και Χρ. Κοπελούζος, οι Τσέχοι Pavel Saroch και Marco Sala και ο Ρώσος Konstantin Yanakov.  Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη οι Igor Rusek και Rundolf Jurcik.

Ο κ. Yanakov είναι οικονομικός διευθυντής του ρωσικού γκρουπ ICT και συμμετέχει στη διοίκηση της Τρ. Πειραιώς, ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου. Υπήρξε οικονομικός διευθυντής του ρωσικού ομίλου  Polymetal.
tokoskino
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ