2019-05-16 12:54:46
Φωτογραφία για Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρει το γιαούρτι
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και υγιεινό τρόφιμο, που αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής.

Ο λόγος, για το γιαούρτι, μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, που προσφέρει στον οργανισμό απαραίτητα αμινοξέα και ασβέστιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη δημιουργία υγιών οστών, τη διατήρηση της σκελετικής υγείας, καθώς και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη σύσπαση των μυϊκών και νευρικών ινών.

Επιπλέον, το γιαούρτι περιέχει και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μικρή ποσότητα βιταμίνης A. Ιδιαίτερο διατροφικό χαρακτηριστικό του είναι και η υψηλή περιεκτικότητά του σε προβιοτικά, ωφέλιμα δηλαδή βακτήρια που βοηθούν στη ρύθμιση και διατήρηση της υγιούς μικροχλωρίδας του εντέρου, προάγοντας έτσι την καλή λειτουργία του.

Αναφορικά με το θερμιδικό του περιεχόμενο, ένα κεσεδάκι λευκό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%) αποδίδει περίπου 130-140 θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για πρωινό, ενδιάμεσο σνακ ή ακόμη και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ρύθμισης του σωματικού βάρους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ