2019-05-17 10:05:47
Φωτογραφία για Β. Μαρινάκης: Ψεύτης ο Αλ. Τσίπρας
Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, χαρακτηρίζοντας «πολύ μεγάλο ψέμα» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι στηρίζει τη Ν.Δ. Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι τον ενοχλεί η συνεχής αναφορά του ονόματός του στο πολιτικό σκηνικό και μιλώντας για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το 2014 πίστεψε ότι «κάτι καινούριο μπορεί να έρθει στον τόπο» με άφθαρτους ανθρώπους. Ωστόσο, όπως είπε, άλλαξε γνώμη, δεν ψήφισε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε το Ποτάμι. Είπε ακόμη ότι είχε στηρίξει την Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια, γιατί πίστευε ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον κ. Σγουρό, αλλά «δυστυχώς έπεσε έξω».

Αναφερόμενος στη σύγκρουσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι τα προβλήματα άρχισαν όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ. «Ποτέ δεν θα έμπαινα σε κάποια διαδικασία για να κάνω το λαγό, για να κάνω κάποιο παιχνίδι ή (...) για να κάνω τον κολαούζο κάποιας κυβέρνησης ή οποιουδήποτε κόμματος» είπε και πρόσθεσε πως «ο κ
. Τσίπρας και το επιτελείο του, για τους δικούς τους λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το Mega» και «ήθελαν να κλείσουν και αυτές οι δύο εφημερίδες». Υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να απομακρύνει συγκεκριμένους δημοσιογράφους «με μεγάλη διαδρομή» και διευθυντικά στελέχη από τις δύο εφημερίδες, με σκοπό να επηρεαστεί η «γραμμή» των δύο μέσων, αρνήθηκε όμως να κατονομάσει ποιοι έθεσαν αυτό το αίτημα. «Αν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική Δικαιοσύνη συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία, είναι κάτι το οποίο θα το πράξω» είπε.

Αρνήθηκε ακόμη ότι έχει ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για τις δικαστικές του υποθέσεις, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε πολύ μεγάλη οικειότητα με τον Πρωθυπουργό της χώρας ή επιχειρηματικά συμφέροντα. «Δεν έχω καμία δουλειά στην Ελλάδα, καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο και δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα και αυτή τη σχέση με τον κ. Πρωθυπουργό ή με κάποιον άλλο, υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση» δήλωσε, σημειώνοντας ότι η μόνη σχέση ήταν οι συζητήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για τον Πάνο Καμμένο, είπε πως για ό,τι του έχει κάνει ο Αρχηγός των ΑΝΕΛ, τον έχει μηνύσει και έχει απευθυνθεί σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Για τη Ν.Δ., είπε ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα» πως στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκρούωντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως είναι ο «πραγματικός αρχηγός» της. «Τον βολεύει τον Πρωθυπουργό να το χρησιμοποιεί αυτό, να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» είπε.

Διευκρίνισε ότι έχει παντρέψει την κ. Μπακογιάννη με «ένα παιδικό του φίλο» ενώ η γνωριμία με την πολιτική οικογένεια έγινε μέσω του πατέρα του, ο οποίος, όπως είπε, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έτσι είχε και ο ίδιος την ευκαιρία να τον γνωρίσει.

Χαρακτήρισε «τυπικές» τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως δεν τον θεωρεί φίλο γιατί έχει μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του, ενώ αρνήθηκε ότι έχει φιλοξενήσει τον αρχηγό της Ν.Δ. σε σκάφος.

 «Έχει καταντήσει κουραστικό. Όταν κάνετε μία δύσκολη ερώτηση στον κ. Τσίπρα, αντί να σας απαντήσει, πετάει τη μπάλα πάλι στην εξέδρα» είπε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι παραβιάζει τη νομοθεσία, αναφερόμενος συνεχώς σε δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναφέρθηκε επίσης στις εταιρείες του πατέρα και του θείου του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι προέρχεται από οικογένεια «που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας».

Ερωτηθείς αν έχει χρηματοδοτήσει τη Ν.Δ. απάντησε «ουδέποτε» και πρόσθεσε ότι «έγινε ολόκληρο θέμα για δύο, τρία air condition» που στοιχίζουν 1.200 με 1.300 ευρώ γιατί, όπως είπε, αυτή είναι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Μιλώντας για τη «γραμμή» των εφημερίδων του, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι υπηρετούν τις ιδέες της κεντροαριστεράς και πρόσθεσε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δεχθεί πολλά παράπονα από τη Ν.Δ. όσον αφορά το ρεπορτάζ για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε ακόμη ψεύτη τον Πρωθυπουργό και αναφέρθηκε σε επτά μέσα ενημέρωσης που «είναι στην υπηρεσία του».

Αναφερόμενος στον κ. Καλογρίτσα, είπε ότι πήγε στο γραφείο του και «το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα, όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα». «Δεν έχει λογική να έρθει ένας ανταγωνιστής να τον δανείσεις για να σε ανταγωνίζεται την επόμενη μέρα» είπε, συμπληρώνοντας ότι δεν το κατήγγειλε γιατί δεν ήταν κάτι παράνομο και καταλόγισε «υποκρισία από την πλευρά του κ. Τσίπρα ή του κ. Παππά, όταν ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματα του κ. Μαρινάκη, τα έχουν ελέγξει πολλές φορές. Συζητάνε για βρόμικο χρήμα, για χρηματοδότηση της Ν.Δ., μόνο και μόνο για να έχουν μια ατζέντα να πάνε στις εκλογές» υποστήριξε.

Για την υπόθεση του Noor 1 ο επιχειρηματίας είπε ότι «πρόκειται για στημένη σκευωρία από ανθρώπους, για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν την ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα».

«Δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται» είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση.

Για τις κατηγορίες περί στημένων αγώνων, είπε ότι είναι «μια πονεμένη ιστορία που επανέρχεται, τελειώνει και ξανάρχεται, δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου σε αυτά».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ